Jääkiekko

Henrik Haapala saapuu vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä – pieniä muutoksia joukkueeseen

Ilves on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 28-vuotiaan hyökkääjä Henrik Haapalan kanssa.
Tampereen Ilves on solminut siirtoajan umpeutumisen kynnyksellä 28-vuotiaan laitahyökkääjä Henrik Haapalan, joka kiekkoili kolme viimeistä kautta KHL-joukkueen Helsingin Jokereissa. Haapalan sopimus on loppukauden kattava sopimus.

– Henrik Haapala otti eilen yhteyttä ja osoitti kiinnostuksensa liittyä joukkueeseemme. Hän on kiistatta huippupelaaja, ja keskusteltuamme asioista kävi hyvin nopeasti selväksi, että yhteinen näkemys löytyy ja saamme hyvässä yhteisymmärryksessä sovittua molemminpuolisista sopimusehdoista, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

– Huomioimme, ettei hän ole hetkeen pelannut, mutta aika riittää ja tulemme menemään maltilla eteenpäin, jotta meillä olisi playoffseissa se Henrik Haapala, joka on jo aiemminkin osoittanut kykynsä nousta esiin ja ratkaista kevään tärkeimpiä pelejä, Koskela jatkaa.

Haapala aloitti liigauransa Tapparassa, jossa hän kiekkoili kausina 2011-18. Parhaana liigakautenaan 2016−2017 Lempäälän Kisan kasvatti iski 51 runkosarjaottelussa tehot 15+45=60 ja hänet valittiin sarjan All Star -kentälliseen.

Ulkomailla Haapala on pelannut Pohjois-Amerikassa ja Sveitsissä. Kesällä 2017 hyökkääjä teki kaksisuuntaisen tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa. Hänen tililleen kertyi viisi NHL-ottelua ja 20 AHL-ottelua ennen paluuta loppukaudeksi Tapparaan. Seuraavalla kaudella Haapala iski Sveitsin liigassa HC Luganon paidassa 21 runkosarjaottelussa pistesaldon 3+12=15 ja kolmessa playoffs-ottelussa 1+4=5.

Suomen A-maajoukkueessa Haapala on pelannut kahdeksan ottelua tehoilla 2+3=5.

Tomi Iso-Mustajärvi jatkaa, Santeri Virtasen ja Aleksi Saarelan kausi ohi

Haapalan sopimuksen lisäksi Ilves ilmoitti, että Tomi Iso-Mustajärvi, 29, jatkaa Ilveksessä loppukauden. Maalivahti Niko Parkkisen, 22, pelaajaoikeudet siirtyvät loppukaudeksi JYPiltä Ilvekselle.

– Olemme hakeneet ryhmäämme maalivahtia, joka tarvittaessa pystyy auttamaan joukkuettamme, mikäli Marek Langhamer tai Vadim Žerenko joutuisi loppukauden aikana pidemmäksi aikaa sivuun toiminnastamme, sanoo Koskela.

Ilves tiedotti myös, että hyökkääjät Santeri Virtanen, 22, ja Antti Saarela, 20, eivät terveyssyistä pelaa enää tämän kauden aikana.

Vixi