Jääkiekko

FPS:lle kaksi paluumuuttajaa – Konsta Nurmi jatkaa kevääseen 2025 asti

Forssan Palloseuraan saapuu ensi kaudelle kaksi paluumuuttajaa vahvistamaan ala- ja yläkertaa.Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura tiedottaa verkkosivuillaan solmineensa yksivuotiset pelaajasopimukset kahden paluumuuttajan kanssa, kun maalivahti Topi Salokannas ja hyökkääjä Jesse Poussu liittyvät joukkueen vahvuuteen.

29-vuotias Salokannas torjui kolme viime kautta Suomi-sarjassa pelaavan S-Kiekon ykkösmaalivahtina. Salokannas torjui viime kauden seinäjokelaisseuran maalilla runkosarjassa 22 ottelua torjuntaprosentilla 91,2.

Salokannas torjui forssalaisten maalilla viitenä kautena, joista viimeisin oli Mestis kausi 20-21. Hän on kaikkiaan torjunut Suomi-sarjan runkosarjassa torjuntaprosentilla 90,9.

– Odottavilla ja jännittävillä mielin odottaa jo tulevaa kautta! Suomi-sarjaan on tullut uusia joukkueita nyt sarjaan mukaan mikä tuo aina uusia vivahteita ja parin vuoden aikana sarja on koventunut ja tullut entistä tasaisemmaksi. Hieno päästä taas pelaamaan Forssaan, on aina hienoo pelata kotipeleissä mahtavan yleisön edessä!, kommentoi Salokannas sopimustaan.

26-vuotias Jesse Poussu tekee paluun forssalaisten hyökkäyskalustoon sitten kauden 2019–2020 jälkeen, jolloin hän pelasi kaikkiaan 18 ottelua ilman tehopisteitä.

Poussu kiekkoili kaksi edellistä kautta Porvoon Huntersin riveissä. Viime kaudella pelasi Suomi-sarja runkosarjassa 26 ottelua, joissa onnistui tehtailemaan tehopisteet 1+9=10. Pudotuspelejä hänelle kertyi neljä ottelua ilman tehopisteitä.

– Hieno päästä pukemaan FPS paita jälleen päälle syksyllä ja vääntämään Forssan pyhättöön rumpujen jyskyttäessä fanipäädyssä. Nyt painetaan kesä tunnetusti kovasti hommia ja muistetaan ennen kaikkea myös nauttia kesästä! Nähdään syksyllä hallilla ja toivottavasti nähdään paljon tuttuja kasvoja ja myös uusia tuttavuuksia, kommentoi Poussu.

Lisäksi forssalaisseura on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Konsta Nurmen kanssa. 20-vuotias Nurmi saapui Forssaan kaudelle 2022–2023 pelaten pääasiassa U20 Mestistä. Edustusjoukkueessa Konsta debytoi Mestiksen runkosarjassa pelaamalla kaksi ottelua ja lisäksi neljä karsintasarjan ottelua. Kaudella 2023–2024 Konsta Nurmi oli Mestiksen runkosarjassa mukana 22 ottelussa saalistaen kaksi syöttöpistettä. +- tilastossa Konsta oli joukkueen parhaita luvulla -2. Lisäksi U20 Mestiksessä kertyi 23 ottelussa tehopisteet 8+9=17.

– Syksyllä mennään heti alusta kovaa ja lähdetään hakemaan parasta kautta, hallilla nährään, kommentoi Nurmi innoissaan uudesta sopimuksesta.

FPS:n sopimustilanne 9.6.2024:

• Maalivahdit: Topias Salokannas (2025).
• Puolustajat: Konsta Nurmi (2025), Samuli Virtanen (2025).
• Hyökkääjät: Jesse Poussu (2025), Santtu Rantanen (2025).

Vixi