Jääkiekko

Eero Teräväinen siirtyy Ruotsiin

Suomalaispuolustaja Eero Teräväinen siirtyy kiekkoilemaan Ruotsiin moralaisen Mora IK:n riveihin.Suomalaispuolustaja 25-vuotias Eero Teräväinen on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa pelaavan Mora IK:n kanssa.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Eero valitsi Mora IK:n ja tulee olemaan todella jännittävää nähdä hänet ensi kaudella, kommentoi Moran urheilujohtaja Andreas Hägglund seuran verkkosivuilla.

Teräväinen kiekkoili kolme edelliskautta Kouvolan KooKoon riveissä. Hän on Helsingin Jokereiden kasvatti, joka teki Liigadebyyttinsä HIFK:n riveissä kaudella 2019–2020, jolloin hän pelasi kahdeksan ottelua tehden maalin ja syöttöpisteen. Seuraavalla kaudella hän oli HIFK:n vakiokokoonpanoa.

Syksyllä 2021 hän siirtyi HIFK:sta KooKoon riveihin. Lisäksi hän käväisi nopealla lainapestillä Pelicansissa edustaessaan HIFK:ta.

Hän ehti kiekkoilemaan Liigan runkosarjassa 194 ottelua tehopistein 17+53=70 ja pelasi pudotuspeleissä 23 ottelua tehden yhden maalin ja kuusi syöttöpistettä.

Ruotsalaisseura Mora IK:ssa pelaa Teräväisen lisäksi myös ensi kaudella suomalaisista maalivahti Topias Leinonen ja puolustaja Roope Laavainen.

Vixi