Jääkiekko

Ducks-legenda Ryan Getzlaf ripustaa hokkarit naulaan 36-vuotiaana

Anaheim Ducksin kanadalaishyökkääjä Ryan Getzlaf, 36, päättää NHL-uransa tähän kauteen.NHL-joukkueen Anaheim Ducksin 36-vuotias kapteeni Ryan Getzlaf on ilmoittanut lopettavansa 17 vuotta kestäneen ammattiuransa tähän kauteen.

Getzlaf on Ducksin kaikkien aikojen eniten pisteitä runkosarjassa ja pudotuspeleissä tehnyt pelaaja. Hän on koko NHL-uransa pelannut Anaheimissa vuodesta 2005. Kaudesta 2010-11 lähtien Getzlaf on toiminut Ducksien kapteenina.

– On ollut kunnia pelata NHL:ssä viettää koko ammattilaisurani tässä organisaatiossa. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman perhettäni, joka on tarjonnut rakkautta ja tukea läpi matkan, Getzlaf kertoi Ducksin tiedotteessa.

– Erityinen kiitos GM:ille, valmentajille, henkilökunnalle, joukkuetovereille sekä tietysti faneille. Ducksissa pelaaminen ja Orange Countyssa eläminen on ollut unelmaa urheilijalle. Siitä iso kiitos kuulu teille. Kiitos kaikille, Getzlaf kiitteli.

Getzlaf on tehnyt NHL:ssä 1150 ottelussa 282 maalia ja 1013 tehopistettä. Hän teki pudotuspelien 125 ottelussa tehot 37+83=120.

Getzlaf voitti kesällä 2007 Stanley Cup -mestaruuden. Hän on saalistanut kansainvälisellä tasolla Kanadan mukana MM-hopeaa, World Cup -kultaa sekä kaksi olympiakultaa.

Vixi