Jääkiekko

Derek Barach siirtyy Ässiin

Yhdysvaltalaishyökkääjä Derek Barach vahvistaa Porin Ässiä kaksivuotisella sopimuksella.
Liigajoukkue Porin Ässät on solminut kaksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan keskushyökkääjä Derek Barachin kanssa. Barach on yhdysvaltalainen hyökkääjä, joka kiekkoili viime kaudella ECHL-liigassa Indy Fuelin riveissä seitsemän ottelua tehoin 3+4=7 ja AHL-liigassa Texas Starsin riveissä 31 ottelua tehoin 3+4=7.

Barach pelasi vuosina 2015 – 2019 yliopistasarja NCAA:ssa tehokkaasti; Yhteensä 150 ottelua tuottivat tehot 49+95=144. Joukkueensa kapteenina Barach toimi 2017 – 2019.

Derek on nopeajalkainen pelaaja, joka kamppailee hyvin lähellä laitoja. Hän menee rohkeasti väleihin ja irtokiekkokamppailuihin sekä pystyy pelaamaan ruuhka-alueilla. Hän pelaa jatkuvalla peliotteella ja pelaamisessa on hyvin vähän viivettä.

– Derek on lähtökohtaisesti meillä kolmosketjun pelaaja, mutta tavoitteena on, että hän pystyy ottamaan täällä askeleita ylöspäin seuraavan kahden kauden aikana. Hän hoiti kolmossentterin roolia Texas Starsissa ja pelasi paljon puolustusvoittoista peliä ja alivoimaa. Hän erottui Texasissa edukseen juuri periksi antamattomalla ja nöyrällä asenteellaan. ECHL:n ja yliopiston puolella rooli on ollut ykkösroolin pelaaja ja numerotulos sitä myöden parempi. Totta kai menee oma aikansa, että hän sopeutuu uuteen kulttuuriin, kaukaloon ja pelitapaan, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi Ässien sivuilla.

Katso tarkemmat Derek Barachin uratilastot täältä.

Vixi