Jääkiekko

Daniel Mäkiaho Jukurien hyökkäykseen 1+1 sopimuksella

21-vuotias hyökkääjä Daniel Mäkiaho siirtyy 1+1 vuotisella sopimuksella Mikkelin Jukureihin.Liigajoukkue Mikkelin Jukurit on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Daniel Mäkiahon kanssa. 21-vuotias Mäkiaho siirtyy Mikkeliin HPK:sta, jota hän edusti kaksi edelliskautta. Hänellä oli sopimus hämeenlinnalaisryhmän kanssa tulevastakin kaudesta, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä.

Mäkiaho on vasemmalta laukova hyökkääjä, joka on GrIFK:n kasvatti. Päättyneellä kaudella Mäkiaho kiekkoili pääasiassa U20 SM-sarjaa HPK U20:ssa runkosarjassa 20 ottelua tehoilla 9+18=27. Pelasi myös kaksi ottelua HPK:n paidassa ilman tehopisteitä saalistaen ja Mestiksessä FPS:ssa lainalla kaksi ottelua tehoin 1+1=2.

− Daniel on hyvät raamit omaava pelaaja, joka on luisteluvoimainen ja kiekollisesti taitava. Hän tuo lisää leveyttä hyökkääjistöön, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen tiedotteessa.

Mäkiaho on lähtöisin kiekkoperheen kuopus, sillä hänen isänsä Toni Mäkiaho pelasi Liigassa yli 600 ottelua ja yhdet MM-kilpailut vuonna 1998. Mäkiahon isoisä on puolestaan HIFK:n pitkäaikainen seurajohtaja Frank Moberg.

Vixi