Jääkiekko

Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews palaa tositoimiin tänään lauantaina

Chicago Blackhawksin seuralegenda Jonathan Toews tekee tänään NHL-kaukaloon.Viimeiset kaksi kuukautta sivussa ollut Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews palaa tositoimiin tänään lauantaina, kun hänen joukkueensa kohtaa New Jersey Devilsin. Toews oli pitkään sairastuvalla pitkäaikaisen koronatartunnan ja autoimmuunisairauden takia. Ottelu pelataan Suomen aikaan n. kolmen aikoihin.

Tällä kaudella playoffien ulkopuolelle jäävällä Blackhawksilla on pelaamatta seitsemän runkosarjaottelua, ja Toewsille ne saattavat olla samalla uran viimeiset koitokset. Blackhawksin seuralegenda kertoi NHL.comille, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkumisesta.

– Rehellisesti sanottuna en ole vielä läheskään valmis tekemään sitä päätöstä. Minusta ei tunnu, että minulla on edes tarpeeksi selkeää tietoa päätöksen tekemiseen kaiken kokemani jälkeen, Toews kertoi.

– Teen joka päivä parhaani päästäkseni kuntoon niin mentaalisesti kuin fyysisesti.

Autoimmuunisairaus piti konkarin sivussa koko kauden 2020-21. Viime kaudella 34-vuotias sentteri pelasi 71 ottelua, ja tällä kaudella tilille on tullut 46 ottelua tehoin 14+14=28.

Toewsilla on menossa kahdeksanvuotisen sopimuksensa viimeinen sopimuskausi.

– Oli päätökseni mikä tahansa, se selviää tulevana kesänä. Haluan pitää hauskaa, pelata korkealla tasolla ja auttaa joukkuettani sillä tavalla, jolla tiedän pystyväni auttamaan, kapteeni päätti.

Kolme Stanley Cupia Chicagoon tuonut Toews on pelannut NHL:ssä 1060 ottelua ja tehnyt tehot 371+509=880.

Vixi