Jääkiekko

Carolina Hurricanes solmi kahden suomalaisen kanssa tulokassopimukset

NHL-joukkue Carolina Hurricanes on solminut tulokassopimukset Aleksi Heimosalmen ja Ville Koivusen kanssa.

Huippulupaava 18-vuotias puolustaja Porin Ässistä Aleksi Heimosalmi ja Oulun Kärppien laitahyökkääjä Ville Koivunen ovat solmineet Carolina Hurricanesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Heimosalmi on tämän vuoden varaustilaisuudessa Hurricanesin toisen kierroksen varaus numerolla 44. Hän pelasi viime kaudella Ässien U20-joukkueessa 35 runkosarjaottelua ja teki niissä neljä maalia ja seitsemäntoista maalisyöttöä.

Kahden ensimmäisen sopimuskauden ajan Heimosalmen sopimuksen arvo on NHL:ssä 750 000 dollaria ja kolmannella kaudella 775 000 dollaria. AHL:ssä kontrahdin arvo on 80 000 dollaria. Sopimukseen sisältyy 277 500 dollarin allekirjoitusbonus.

− Aleksi on erittäin taitava kahden suunnan puolustaja. Odotamme innolla hänen ottavan seuraavat askeleet kehityksessään, Hurricanesin GM Don Waddell totesi tiedotteessa.

Kärppäkasvatti Koivunen teki niin ikään kolmivuotisen tulokassopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Hänet varattiin kesän varaustilaisuudessa toisella kierroksella numerolla 51. Hänen sopimuksen arvo juoksee samaa polkua Heimosalmen kanssa.

– Ville on taitava ja kilpailullinen laitahyökkääjä, joka kehittyy joka vuosi. Olemme innoissamme saadessamme seurata hänen kehitystään ammattilaiseksi, Waddell kertoi tiedotteessa.

Koivunen kiekkoili viime kaudella Kärppien U20-joukkueessa 38 runkosarjaottelua ja mätti niissä tehot 23+26=49 ja viidessä pudotusottelussa kertyi ainoastaan neljä maalisyöttöpistettä.

Hurricanesin maine suomalaisjoukkueena vain kasvaa. Ensin kauden ydinryhmässä pelaavat Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Antti Raanta. Lisäksi sopimus on taskussa Tuukka Tieksolalla ja Eetu Mäkiniemellä.

Raimo Jalo