Jääkiekko

Ässien puolustaja Santeri Lukka lopettaa pelaajauransa – kiekkotyöt jatkuvat valmentajana

Santeri Lukka, 30, lopettaa pelaajauransa ja aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana.Ässäkasvatti 30-vuotias Santeri Lukka päättää pelaajauransa, mutta puolustaja jatkaa jääkiekon parissa aloittamalla Ässien puolustajien kehitysvalmentajana.

Lukka pelasi Liigassa yhdeksän kauden aikana 370 ottelua seuroinaan KalPa, TPS, HPK sekä Ässät. Lukka saavutti urallaan Mestiksen mestaruuden 2015 Jukureiden riveissä ja SM-hopeaa 2017 KalPassa ja hän pelasi kolme A-maaottelua tehden yhdeen maalin.

– Päätös lopettamisesta kypsyi pikkuhiljaa kevään aikana. Haluan kiittää omia vanhempiani, perhettäni, agenttiani, pelikavereita, valmentajia, huoltajia sekä kaikkia, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin vuosien varrella. Nyt on minun vuoroni auttaa muita eteenpäin, Santeri Lukka kommentoi.

Santeri Lukka aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana

Santeri Lukka aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana U16 – U20 vaiheessa. Kyseessä on urheilustrategian mukainen panostus pelaajien kehitykseen ja Ässien omavaraisuuteen. Lukan valmentajasopimus on kaksivuotinen.

– Olemme tyytyväisiä ja innoissamme, että saamme kokeneen pelaajan ja hänen osaamisensa organisaation nuorten puolustajien käyttöön. Santeri tulee toimimaan yhteistyössä puolustajien, valmennusryhmien ja valmennuspäällikkö Jaakko Välimaan kanssa.

– Kilpailu kiristyy koko ajan ja meidän pitää miettiä, miten voimme parantaa tekemistämme. Olemme koko ajan lisänneet resursseja strategiamme mukaisesti junioreiden suuntaan ja tämä on yksi osoitus, että haluamme panostaa tulevaisuuteen ja omavaraisuuteen, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta valjastaa Santeri Lukan pelaajakokemus nuorten pelaajiemme kehitystyön hyväksi. Olemme Santerin kanssa jo alustavasti käyneet läpi mahdollista koulutuspolkua valmennuspuolelle ja tulemme lähiaikoina rakentamaan hänelle suunnitelman kouluttautumisen suhteen, joka tukee hänen kehitystään valmentajana, valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa kommentoi.

– Siirryn suurella innolla kohti tulevaa ja on hienoa, että saan jatkaa rakkaassa kasvattajaseurassani. On hienoa päästä työskentelemään nuorien kanssa ja auttamaan heitä omalla kokemuksellani eteenpäin, Santeri Lukka kommentoi.

Vixi