Jääkiekko

Ässät nappasi mestariveljekset Tapparasta

Keväällä Tapparassa mestaruuden voittaneet ruotsalaisveljekset Jonathan ja Marcus Davidsson siirtyvät ensi kaudeksi Porin Ässiin.Liigajoukkue Porin Ässät tiedottaa verkkosivuillaan solmineensa yksivuotiset pelaajasopimukset Johanthan sekä Marcus Davidssonin kanssa. Ruotsalaisveljekset olivat keväällä voittamassa Suomen mestaruutta Tapparan riveissä ja vuosi sitten he juhlivat mestaruutta sekä sarjanousua Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Jonathan Davidsson on 26-vuotias laitahyökkääjä, joka on urallaan pelannut myös kuusi ottelua NHL:ssä Ottawa Senatorsin riveissä kaudella 2019-20, jolloin hän teki vain yhden syöttöpisteen. Hän on pelannut myös yhdeksän ottelua Ruotsin maajoukkueessa tehden kaksi maalia.

Kesken viime kauden Tapparaan siirtynyt hyökkääjä pelasi Liigassa runkosarjassa 25 ottelua tehoin 5+7=12 ja pudotuspeleissä 14 ottelua tehoin 1+2=3.

Nuorempi veli Marcus Davidsson on 24-vuotias keskushyökkääjä, joka on pelannut urallaan myös laitahyökkääjän paikalla. Hän on pelannut urallaan kolme aikuisten maaottelua sekä yhdet U20 MM-kisat.

Marcus pelasi viime kaudella Tapparassa 31 ottelua runkosarjassa tehoin 8+15=23 ja pudotuspeleissä 14 ottelua tehden neljä maalia.

– Davidssonin veljekset ovat voittaneet viimeiset kaksi kautta putkeen sarjansa mestaruuden. Marcuksella ja Jonathanilla on juuri niitä ominaisuuksia mitä modernissa jääkiekossa tarvitaan eli nopeutta ja pelitaitavuutta sekä kykyä pelata erikoistilanteissa. Pelaajien lahjakkuus on korkealla tasolla ja ikäprofiililtaan he ovat pelaajia parhaassa iässä. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että he halusivat tulla Poriin kehittymään ja kantamaan vastuuta, kommentoi Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen seuran tiedotteessa.

Vixi