Jääkiekko

Aleksander Barkov voitti Selke Trophyn

Florida Panthersin Aleksander Barkov on valittu NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Florida Panthersin Aleksander Barkov pokkasi NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke Trophy -palkinnon.

Pysti kantaa nimeä Frank J. Selke Trophy. Sen on suomalaisista voittanut aiemmin Jere Lehtinen, peräti kolmesti (1998, 1999 ja 2003).

Frank J. Selke Trophy -palkinnosta äänestävät Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajien liiton PHWA:n (Professional Hockey Writers Association) jäsenet. Äänestyksessä toiseksi tuli Boston Bruinsin Patrice Bergeron ja kolmanneksi Vegas Golden Knightsin Mark Stone.

– Haluan kiittää kaikkia joukkuetovereitani, koko organisaatiota, valmentajia ja johtoa. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista, Barkov kommentoi palkintoa.

Barkov teki runkosarjassa 26 maalia ja antoi 32 maalisyöttöjä. Tilastot puhuivat myös hyvän puolustuspelin puolesta: hänellä oli muun muassa 37 blokattua laukausta ja aloitusprosentti oli hyvä 54,9.

Selke Trophy on on jaettu NHL:ssä vuodesta 1978 lähtien. Bergeronin lisäksi neljään voittoon on yltänyt vain Montrealin legenda Bob Gainey.

Kolmesti sen voittanut Lehtisen lisäksi myös Pavel Datsjuk ja Montreal Canadiensin edellinen mestarikapteeni Guy Carbonneau.

Kuva: nhl.com

AnaGonda