Jääkiekko

Aivotärähdysten piinaama Joonas Donskoi lopettaa pelaajauransa

Suomalaiskiekkoilija Joonas Donskoi ilmoitti uransa päättymisestä loukkaantumisen vuoksi.NHL:ssä seitsemän kautta kiekkoillut suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi lopettaa pelaajauransa 31-vuotiaana. Donskoi ilmoitti lopettamispäätöksestään omalla Instagram-tilillään. Lopettamisen syyksi hän kertoi useat aivotärähdykset.

Seattle Krakenin leivissä viimeksi ollut Donskoi ei pelannut viime kaudella lainkaan. Hänelle kertyi NHL:n runkosarjassa 474 ottelua, joissa hän saalisti 80+128=208 tehopistettä. Pudotuspelejä hänelle kertyi 69 pistein 15+17=32.

– On erittäin vaikeaa päästää irti jostain, jolle on antanut koko elämänsä, mutta tässä tilanteessa tiedän tämän olevan oikea ratkaisu hyvinvointini ja tulevaisuuteni kannalta, Donskoi perusteli.

Raahelaiskasvatti teki kansallisen tason läpimurtonsa Oulun Kärpissä, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta ennen rapakon taakse siirtymistä. Donskoi edusti taalajäillä Seattlen lisäksi San Jose Sharksia ja Colorado Avalanchea. San Josen kanssa hän ylsi Stanley Cupin finaaleihin 2016, mutta Pittsburgh Penguins vei mestaruuden.

Donskoi edusti Suomea MM-kilpailuissa 2015 ja World Cupissa 2016. Hän pelasi lisäksi alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

Donskoi on Florida Panthersin neljännen kierroksen varaus vuoden 2010 NHL-varaustilaisuudesta varausnumerolla 99. Panthers ei kuitenkaan koskaan antanut Donskoille mahdollisuutta Pohjois-Amerikassa, vaan ensiyritys tapahtui kaudella 2015–2016 San Jose Sharksin riveissä.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Joonas Donskoi (@tonskoi) jakama julkaisu

Vixi