Jääkiekko

14 Jokereiden pelaajaa loppukaudeksi muualle – Mörkö palaa Ilvekseen

Usea Jokereiden pelaaja siirtyy loppukaudeksi pelaamaan toiseen sarjaan, kun helsinkiläisseura ilmoitti torstaina kautensa päättymisestä.

KHL-joukkue Helsingin Jokerit on purkanut yhteisymmärryksessä Marko Anttilan, Hannes Björnisen, Henri Ikosen, Julius Junttilan, Tommi Kivistön, Kalle Kossilan, Otto Leskisen, David Sklenickan, Niklas Frimanin, Markus Hännikäisen, Petteri Lindbohmin, Iiro Pakarisen, Veli-Matti Savinaisen ja Teemu Turusen sopimukset. Heidän lisäksi myös päävalmentaja Lauri Marjamäen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Hän luotsaa loppukauden Oulun Kärppiä.

Marko Anttila vahvistaa Ilvestä loppukauden

36-vuotias olympiavoittaja ja maailmanmestari Marko Anttila palaa Ilvekseen loppukauden mittaisella sopimuksella. Ilveksessä Liiga-uransa aloittanut hyökkääjä liittyy joukkueen vahvuuteen tänään. Anttila teki tällä kaudella Jokereiden paidassa 40 ottelussa tehopisteet 6+5=11. Hän oli mukana Suomen olympiajoukkueessa, joka voitti kultaa helmikuussa pelatussa Pekingin olympiaturnauksessa. 203-senttinen, 104-kiloinen ja oikealta puolelta laukova hyökkääjä toimi Leijonien varakapteenina ja iski viidessä ottelussa pisteet 2+1=3.

Lempääläislähtöinen Anttila aloitti Liiga-uransa Ilveksessä, jossa hän voitti myös A-nuorten Suomen mestaruuden ensimmäisellä kaudellaan 2004–2005. Hyökkääjä edusti seuraa kevääseen 2011 asti ja teki 330 runkosarjaottelussa tehopisteet 43+55=98. Anttila on kantanut Liigassa myös TPS:n paitaa kausina 2011–2013, joiden aikana hän iski 119 runkosarjaottelussa pisteet 31+46=77 ennen siirtymistään ulkomaille.

Hannes Björninen loppukaudeksi Lahteen

Leijonasankari ja Lahen oma poika Hannes Björninen saapuu vahvistamaan Pelicansia loppukaudeksi. Björninen liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi.

Ennen täksi kaudeksi Jokereihin siirtymistä koko uransa Pelicansia edustanut, ja kaudesta 2018-19 Pelicansin kapteenina toiminut Björninen pukee Pelicans-paidan seuraavan kerran keskiviikkona Lukkoa vastaan.

Björnisellä on vyöllään 344 liigaottelua , joissa mies on iskenyt tehot 66+105=171. Tällä kaudella Helsingin Jokereissa mies ehti takoa 43 otteluun tehopisteet 10+11=21. Björninen nousi viimeistään reilu viikko sitten koko kansan tietoisuuteen, kun Leijonat voitti Pekingissä olympiakultaa. Björninen kuului Leijonien tärkeimpiin pelaajiin ja taistelun ruumiillistuma sai peliotteidensa lisäksi koko Suomen sekaisin upeilla viiksillään. Björninen tehtaili Olympialaisissa kuuteen otteluun tehot 1+2=3. Björnisen lavasta nähtiin myös olympiafinaalin ratkaisumaali.

Olympiavoittaja Niklas Friman palaa HPK:n puolustuu

HPK ja Niklas Friman ovat solmineet loppukautta koskevan pelaajasopimuksen. Purettuaan sopimuksensa Jokereiden kanssa HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kapteeni oli vapaa palaamaan Hämeenlinnaan kahden kauden jälkeen. Friman voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden varakapteenin roolissa keväällä 2019.

Henri Ikonen siirtyy Lukkoon kevääseen 2024 ulottuvalla sopimuksella

Rauman Lukko on tehnyt loppukauden sekä kaksi seuraavaa kautta koskevan sopimuksen hyökkääjä 27-vuotiaan Jesse Ikosen kanssa. Savolaislähtöinen laitahyökkääjä siirtyy sinikeltaisiin Helsingin Jokereista.

– Loistavat fiilikset Lukkoon tulon myötä. Tämä on minulle hieno mahdollisuus, että pääsen kauden parhaiden pelien kynnyksellä liittymään ilmeisen hyvään joukkueeseen ja taistelemaan vielä mestaruudesta. Hyvällä tavalla jännittää, kommentoi Ikonen Lukon verkkosivuilla.

HIFK, Kärpät ja Tappara sai myös paluumuuttajia

HIFK on tehnyt loppukauden kattavat sopimukset kolmen hyökkääjän kanssa. HIFK:hon siirtyvät Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen Jokereista, sekä ruotsalaisseurasta Örebro HK:sta hyökkääjä Miika Salomäki.

Oulun Kärppien rosteria loppukauden ajan vahvistavat hyökkääjä Julius Junttila ja tshekkipuolustaja David Sklenicka. Kärppäkasvatti Junttilan sopimus kattaa myös ensi kauden.

Tappara on solminut loppukauden mittaiset sopimukset puolustaja Otto Leskisen ja hyökkääjä Veli-Matti Savinaisen kanssa.

Jutun otsikkoa korjattu klo 19:27. 

AnaGonda