Jalkapallon EM 2021

Englanti löi Tanskan jatkoajalla ja selvisi EM-finaaliin

EM-välierässä Englanti löi Tanskan jatkoajan jälkeen 2-1. Kapteeni Harry Kane sankarina.

Englanti voitti Tanskan Lontoon Wembleyllä EM-välierissä maalein 2-1 jatkoajalla. Ottelun voittomaalin nähtiin ajassa 104. minuutilla. Tanskalaismaalivahti Kasper Schmeichel torjui Harry Kanen rangaistuspotkun, mutta tämä iski paluupallon verkkoon ja vei Englannin loppuotteluun.

Voittomaali on herättänyt valtavaa kuohuntaa.

Schmeichel koki halpamaista häirintää juuri ennen Kanen pilkkua. Tv-katsojat huomasivat, että 34-vuotiasta veräjänvartijaa osoiteltiin Wembleyn lehtereiltä laserilla. Asiaan otettiin tiukasti kantaa myös Ylen studiossa.

ESPN:n Twitteristä jakamassa kuvassa näkyy, kuinka vihreä laser osoittaa suoraan Schmeichelin poskeen. Saman twiitin toisessa kuvassa on puolestaan ympyröity ylimääräinen pallo, joka oli eksynyt kentälle ennen Raheem Sterlingin hankkimaa rangaistuspotkua.


Kasper Schmeichelin isä, Tanskan Euroopan mestaruuteen 1992 torjunut Peter Schmeichel, oli äärimmäisen pettynyt välierän ratkaisseesta päätöksestä.

– Tuomiosta keskustellaan vielä pitkään. Tätä on vaikeaa sulattaa, koska se ei ollut rankkari, hän totesi beIN Sportsin studiossa.

Englanti kohtaa Wembleyllä pelattavassa loppuottelussa sunnuntaina Italian. Englannille EM-finaali on sen historian ensimmäinen.

Loppuottelu käynnistyy sunnuntaina 11. heinäkuuta Suomen aikaa kello 22:00.

Kuva: dw.com

Vixi