Digi

Ulkobileet vauhtiin kunnon musiikilla

Elokuun illat ovat ulkobileiden ja musiikin aikaa. Illat ovat jo pimeitä, mutta kuitenkin leppoisan lämpimiä, joten terassin, kotipihan tai kesämökin juhlissa on tunnelmaa. Jabra_Solemate_party-thumb
Monesti kesäillan ulko-olosuhteet voivat kuitenkin olla haastavia musiikin sisäkuunteluun verrattuna. Kotistereoita ei voi helposti raahata ulos ja kotona myös usein soitellaan samoja vanhoja biisejä niin etkoilla kuin jatkoillakin. Alla on muutamia vinkkejä siihen kuinka lämpimät elokuun illat ja myöhäiset yöt muuttuvat kunnon bileiksi ajasta ja paikasta riippumatta.

Kun musiikintoisto ei pelkällä älypuhelimella riitä, voi paikalle hommata oikean tiskijukan. DJ-tarjontaan erikoistunut Beatsy on palvelu, josta kuka tahansa voi löytää juuri itselleen sopivan tiskijukan, joka pistää bileet pystyyn ja soittaa juuri oikeanlaista musiikkia menoa janoaville vieraille.

Jos tila tai budjetti eivät anna periksi, voi jokainen haastaa myös oman sisäisen tiskijukkansa tietokoneen äärellä. Until.am-palvelun virtuaalinen levylautanen on täydellinen ratkaisu jokaiselle, joka on koskaan itse halunnut yrittää levyjen pyörittämistä. Biiseillä voi tehdä omia miksauksia ja mash-upeja tai harjoitella vaikka levyjen skrätsäämistä.

Toisinaan paras ratkaisu juhliin olisi kaikkien vieraiden käytössä oleva jukeboksi. Tähän ratkaisun tarjoaa Playmysong, jonka avulla kuka tahansa voi virittää virtuaalisen jukeboksinsa. Sen avulla voi vieraille tarjota mahdollisuuden toivoa tai soittaa biisejä vaikkapa omia älypuhelimia hyödyntäen. Oman soittolistan voi viritellä monelle eri laitteelle, johon kirjautumalla vieraat voivat valita omia suosikkikappaleitaan.

Envaya mini - Black with phone

Envaya mini – Black with phone

Kun soittoon tarvittavat musiikkisovellukset ja -palvelut ovat kunnossa, pitäisi musiikki vielä siirtää kaikkien kuultavaksi. Kotoa soittimet yleensä löytyvät, mutta mökillä, rannalla, puistossa ja muissa ulkoilmapaikoissa vaaditaan toisenlaiset pelit ja vehkeet. Onneksi vaihtoehtoja löytyy moneen tarpeeseen.

Monipuoliseen käyttöön sopii esimerkiksi lähiverkkoonkin näppärästi kytkeytyvä Denon HEOS 1 -verkkokaiutin, joka toisaalta voidaan ottaa myös mukaan erikseen hankittavan akun avulla. Roiskesuojauksen ansiosta kaiutin ei kaihda edes veden pärskeitä.

Vaihtoehtoisesti Denon Envaya- ja Jabra SoleMate -matkakauttimet kulkevat mukana kätevästi pienen kokonsa ja helppokäyttöisyytensä myötä. Ladattava akku tarjoaa virtaa useaksi tunniksi.

UE Roll puolestaan sopii äärimmäisiinkin tilanteisiin, kuten vaikkapa vesileikkeihin, kiipeilyyn tai oikeastaan mihin vaan missä liikutaan paljon. Näppärän kiinnitystoiminnon sekä vesitiiviin pinnoitteen ansiosta litteän ufomainen matkakaiutin kestää kolhut ja roiskeet mainiosti.

Kaikki edellä mainitut laitteet voidaan valjastaa niin älypuhelimen, tablettilaitteen kuin tietokoneenkin kanssa toimivaksi. Joten bileet pystyyn ja musa soimaan!

AnaGonda