Pelinurkka

Ubisoft julkisti Assassin’s Creed Syndicate -toimintapelin säveltäjän

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft julkisti Assassin’s Creed Syndicate -toimintapelin musiikin säveltäjän.
ACS_Screen_HAT_GangLeader
Lokakuussa julkaistavan Assassin’s Creed Syndicate -toimintapelin säveltäjänä toimii Austin Wintory. Grammy-ehdokkuudella huomioitu Wintory tunnetaan sävellyksistään muiden muassa peleissä, kuten The Banner Saga ja Journey. Assassin’s Creed Syndicate -pelin musiikki julkaistaan albumina pelin julkaisuajankohdan kanssa samanaikaisesti, 23. lokakuuta.

Omintakeisesta ja epätyypillisestä sävellystavasta tunnettu Wintory pyrki sävellyksillään dramaattiseen ja kiihkeään tunnelmaan, joka osaltaan leimaa Assassin’s Creed Syndicate -pelimaailman jännittyneisyyttä. Samalla Wintory haluaa musiikillaan ilmaista pelin keskushahmojen Evie ja Jacob Fryen urhoollista ja ivallista luonnetta. Musiikki täydentää Assassin’s Creed -hahmokaksikon kuolettavaa tanssia, jossa nopeatempoinen ja taidokas taistelutyyli yhdistyvät saalistajan ja saalistetun tunnistettaviin rooleihin. Musiikin soinnut ja nuotit rytmittävät elämän ja kuoleman toisiinsa yhdistävää valssia, jossa leikkisyys ja väkivaltainen tunnelma kietoutuvat toisiinsa saumattomasti.

Wintoryn sävellysten soitosta vastaa joukko huipputason soittajia, joiden vetovoimainen tulkinta tihkuu toisaalta herkkyyttä ja toisaalta taas alkukantaista energisyyttä. Yksityiskohdat nousevat esiin Sandy Cameronin ja Tina Guon kaltaisten virtuoosien soolo-osuuksissa. Wintoryn omana innoittajana sävellystyössä toimi 1800-luvun puolivälin musiikki, joka onkin pelin aikalaisteemaan sopivaa.

– Oma intohimoni 1800-luvun kamarimusiikkia kohtaan juontuu juuri sen erilaisuudesta isojen orkestereiden rinnalla. Vaikka orkesteri koostuu vain muutamasta erinomaisesta soittajasta, näiden energisyys ja toisaalta tietynlainen pienemmän kokoonpanon läheisyys vaikuttavat isoa ja samalla etäistä orkesteria tehokkaammin, kommentoi Austin Wintory.

– Se on niin monella tapaa vaikuttavampi esitys ja se tuntui juuri oikeanlaiselta ratkaisulta viktoriaanisen ajanjakson salamurhaajakaksosista kertovalle tarinalle, jatkaa Wintory.

Wintoryn sävellystyö on yhteispituudeltaan yli kolme tuntia ja sen dynaaminen muoto heijastelee tunteita ääripäästä toiseen. Sävellyksissä kuullaan myös ajan henkeen ominaista kansanmusiikkia ja hymnejä, joita pelissä esittävät siinä nähtävät hahmot. Näin musiikki sulautuu kokonaisuuteen hienovaraisella tavalla tunnelmaa luoden.

Viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuva toimintapeli keskittyy Evie ja Jacob Fryen salamurhaajakaksosiin, jotka taistelevat paremman ja vapaamman Lontoon puolesta. Edessä on pitkä, verinen ja haastava taistelu rikkaita aristokraatteja vastaan poljetun ja alistetun työväen puolesta. Assassin’s Creed Syndicate julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille 23. lokakuuta että Windows-tietokoneille 19. marraskuuta.

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

AnaGonda