Pelinurkka

Ubisoft julkaisi Rainbow Six Siege -toimintapelin soundtrackin

Viime tiistaina maailmanlaajuisen julkaisunsa saaneessa Rainbow Six Siege -toimintapelissä on monipuolinen valikoima pelin tunnelmaa kuvaavaa musiikkia.

Jos Facebook-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Peräti 22 sävellystä käsittävä ääniraita kuljettaa kuulijansa läpi painostavan, mutta tunnelmallisen äänimaiseman. Se sävyttää pelikokonaisuutta niin jännittävillä kuin kauniillakin nyansseilla. Kappaleissa kuullaan monitahoisia sävellyksiä aina upeista orkestraatioista moderniin tyylittelyyn. Sävellyksissä yhdistyvät herkät perinnesoittimet ja eksoottiset instrumentit, unohtamatta koneellisesti tuotettuja biittejä ja ääniefektejä.

Monivivahteisesta ja yllätyksellisestä musiikista vastaavat säveltäjät Ben Frost ja Paul Haslinger. He aloittivat työnsä Rainbow Six Siegen parissa jo vuonna 2012.

Ben Frost tunnetaan minimalistisesta, kokeellisesta ja instrumentaalisesta musiikistaan, jota tämä australialaissyntyinen säveltäjä on julkaissut vuosituhannen alusta alkaen. Omien julkaisujen lisäksi Frost on tehnyt musiikkia muun muassa televisiosarjoihin.

Itävaltalaistaustainen Paul Haslinger on todellinen alansa legenda ja aloitti musikaalisen uransa jo 1980-luvulla Tangerine Dream -yhtyeessä. Sittemmin Haslinger on säveltänyt musiikkia lukemattomiin elokuviin sekä useisiin televisiosarjoihin ja videopeleihin. Ubisoftin kanssa aiemminkin yhteistyötä tehnyt Haslinger on tullut tunnetuksi esimerkiksi Rainbow Six: Vegas- ja Rainbow Six: Vegas 2 -videopelien musiikista.
R6S_Screenshot_4
Ubisoft on muutenkin kunnostautunut videopeliensä musiikin julkaisemisessa. Esimerkiksi UBILOUD-kanava YouTubessa on monipuolinen runsaudensarvi, josta löytyy useiden Ubisoftin julkaisemien pelien musiikit ilmaiseksi kuunneltavassa muodossa.

Rainbow Six Siege julkaistiin pelinä sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille 1. joulukuuta. Pelin ikäraja on PEGI18.

Lisätietoja internetissä

• Rainbow Six Siege -musiikkialbumi iTunesta.
• Rainbow Six Siege -musiikkialbumi Spotifysta.
• Rainbow Six Siege -musiikkialbumi Deezerista.

AnaGonda