Urheilu

TUTOn ja Antti Virtasen tiet eroavat

TUTO Hockeyn pukukoppiin jää alkavaksi kaudeksi suuret saappaat täytettäväksi, kun joukkueen kapteenina edelliset kolme kautta toiminut Antti Virtanen on purkanut sopimuksensa seuran kanssa. Sopimuksen purku tapahtui Virtasen aloitteesta ja sen taustalla ovat perhesyyt.

Antti Virtanen jättää TUTO Hockey:n. (Kuva: tutohockey.fi)

Antti Virtanen jättää TUTO Hockey:n.
(Kuva: tutohockey.fi)

”Päätimme perheen kanssa yhdessä jäädä Jyväskylään. Kolmas lapsi syntyy syyskuun alussa ja katsoimme, että koko poppoon on parempi olla täällä. Ei tässä mitään sen dramaattisempaa ole”, avaa Jyväskylässä asuva  Antti ”Virru” Virtasen päätöksen syitä.

37-vuotiaan hyökkääjän sopimuksesta olisi ollut vielä yksi vuosi jäljellä, mutta se saatiin lopulta purettua yhteisymmärryksessä.

”Oli mukavaa, että seurajohto oli ymmärtäväinen, eikä tästä asiasta tarvinnut sen suuremmin vääntää”, Virtanen kiittelee.

Virtanen palasi aikanaan TUTO-paitaan mielessään liiganousu. Se jäi nyt kuitenkin toteuttamatta ja saldoksi tuli kaksi pronssimitalia. Virru uskoo kuitenkin seuralla olevan valoisa tulevaisuus.

”Ei toiminta ainakaan huonompaan suuntaan ole menossa. Kävin alkuviikosta tervehtimässä joukkuetta ja koossa on hyvä porukka sekä erinomainen valmennus.”

”Antoi kasvot organisaation uudelle tulemiselle”
TUTO Hockeyn pelaajakoordinaattori Elmo Aittola haluaa seuran ja joukkueen puolesta kiittää Virtasta kuluneista kolmesta vuodesta.

”Antti oli vahvasti mukana seuran uuden ilmeen luomisessa ja antoi kasvot organisaation uudelle tulemiselle.”

Joukkueen rakentamisen kannalta kärkipelaajan ja kapteenin sivuun jääminen on luonnollisesti iso menetys.

”Totta kai se vaikuttaa selvästi ja pakottaa meidät toimimaan lähiaikoina pelaajamarkkinoilla. Luonnollisesti toivomme, että Antin korvaaja löytyy jo jostakin joukkueen mukana harjoittelevasta pelaajasta”, Aittola sanoo.

2009 Suomen mestaruuden JYPissä voittanut Antti Virtanen pelasi TUTOssa yhteensä 206 ottelua, joissa syntyi 89+131=220 tehopistettä. Pelaajauran jatkosta mies ei ole vielä tehnyt sen suurempia päätöksiä.

”Uran jatkoa täytyy katsoa myöhemmin, kunhan arki ensin lähtee pyörimään. Sanotaanko näin, että joko jatkan tai sitten en”, naurahtaa Antti.

Lopuksi TUTO-legendojen joukkoon noussut Virtanen haluaa vielä jättää terveisensä kannattajille ja koko TUTO-yhteisölle.

”Kannattajille suuret kiitokset, oli hienot kolme vuotta. Minulla oli aina unelmana pelata TUTOssa ja organisaatio meni näiden vuosien aikana koko ajan eteenpäin.”

TUTO Hockey tiedote
Kuva: tutohockey.fi

AnaGonda