Urheilu

TUTO Hockeyn puolustukseen uutta ja vanhaa

Mestisjoukkue TUTO Hockey on solminut kolmen puolustajan kanssa kaudesta 2016-17.
TUTO HockeyTUTO Hockey on solminut ensikauden kattavan jatkosopimuksen puolustaja Niko Karhun, 23, kanssa. Karhu on TUTO Hockeyn omia kasvatteja, joka debytoi Mestiksessä jo 17-vuotiaana. Hän on edustanut TUTOa 108 ottelussa, joissa on syntynyt tehot 3+10. Kuluneella kaudella Karhu kuului siihen harvinaiseen joukkoon, jotka pelasivat Mestiksessä kaikki 50 ottelua.

− Oman kasvatin jatko on aina hieno asia, Karhu vakiinnutti viime kaudella selkeästi pelipaikkansa Mestiksessä. Nikon kaltaisia isokokoisia puolustajia tarvitaan jokaisessa menestystä tavoittelevassa joukkueessa, Nikolla alkaa olemaan sen verran kokemusta miesten peleistä, että häneltä voidaan odottaa ensi kaudella enemmän, kommentoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

TPS:än lähtöinen Kalle Valtola, 20, siirtyy TUTO Hockeyhin Lukon A-nuorista. Viime kaudella Valtola iski 46 ottelussa tehot 1+17. audella 2012-13 hänet valittiin B-nuorten SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi sekä pelaajaksi, kun hän tehtaili 48 ottelussa komeat pisteet 24+34.

− Valtola on hyvin mielenkiintoinen pelaaja jonka vahvuudet ovat hyvin tiedossa, Kallella on poikkeuksellista taitoa pelaamisen suhteen. Varsinkin ympäristön muutoksen uskon tekevän Valtolalle hyvää, koska nyt häntä rohkaistaan pelaamaan vahvuuksiensa mukaisesti, Aittola totesi.

Helsinkiläislähtöinen puolustaja Nico Vuorijärvi, 24, kiekkoili jo viime kaudella Mestiksen RoKissa, mutta siirtyi kesken kauden Norjan kakkossarjaan. Vuorijärvi ehti pelaamaan RoKin paidassa 28 Mestisottelua ja kokosi niissä tehot 4+8. Puolustajan sopimuksessa on koeaika.

− Vuorijärvessä on hyvää potentiaalia läpimurron tekoon hieman varttuneemmalla iällä. Jokereiden jälkeen Nicolla meni muutama kausi vähän siellä ja täällä, mutta viime kaudella hän pelasi RoKissa erittäin hyvää jääkiekkoa. Vuorijärvi on erittäin sisukas pelaaja puolustussuuntaan ja kiekollisesti pelirohkea, Aittola kertoi.

− Nicon kanssa on sovittu tryout siltä pohjalta, että hän lunastaa paikkansa pelaavasta miehistöstä. Jonon jatkoksi hän ei ole tulossa, eikä häntä sinne myöskään ole hankittu.

Jokkeri