Urheilu

TUTO Hockeylle kaksi jatkasopimusta ja Helanto Turkuun

TUTO Hockeyn riveissä jatkavat hyökkääjät Aki Juusela ja Tomi Wilenius yksivuotisilla jatkosopimuksilla. Puolustaja Antti Helanto liittyy Jokipojista Turkuun.

TUTO Hockey on solminut kaksi yksivuotista jatkosopimusta hyökkääjien 24-vuotiaan Tomi Wileniuksen ja 25-vuotiaan Aki Juuselan kanssa. Wilenius kiekkoili turkulaisrivistössä viime kaudella 50 Mestisottelua, joissa hän tehtaili tehot 11+25. Pudotuspeleissä Wilenius keräsi 10 ottelussa tehot 1+1.

− Tilanne Wileniuksen osalta siinä mielessä yksinkertainen, että tehoja tulee ensi kaudella enemmän. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa hän otti hyviä askeleita eteenpäin, ja nyt pelaajan tulee kaivaa lisää tuloksentekoa itsestään ulos. totesi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

25-vuotias hyökkääjä Aki Juusela jatkaa TUTO Hockeyn riveissä yksivuotisella jatkosopimuksella. Juusela kiekkoili turkulaisriveissä päättyneellä kaudella 43 Mestisottelua tehoin 13+13. Hän tehtaili pudotuspeleissä 11 ottelua ja saalistaen kaksi maalia ja antamalla viisi maalisyöttöä.

− Totta kai hyvät fiilikset. TUTO oli alusta saakka ykkösvaihtoehto, en olisi mihinkään muualle Mestiksessä edes mennyt pelaamaan. Jatkosopimukseen vaikutti se, että olosuhteet ovat Mestikseen ihan viimeisen päälle ja se, että saa olla osa voittavaa joukkuetta. Päätöstä helpottivat entisestään hyvä valmennus ja se, että olen muutenkin viihtynyt hyvin Turussa, Juusela kertoi.

− Tavoitteena on ehdottomasti nostaa Kupittaalla pyttyä ensi kauden päätteeksi. Haluan auttaa joukkuetta molempiin suuntiin, ottaa alusta asti paikan kärkiketjuista ja olla myös esimerkkinä joukkueen nuoremmille pelaajille.

Puolustaja Helanto siirtyy Joensuusta Turkuun

Turkulaissyntyinen puolustaja Antti Helanto, 27, siirtyy ensi kaudeksi TUTO Hockeyn riveihin Jokipojista, jossa hän kiekkoili viimeiset puolitoista kautta. Helanto kiekkoili viime kaudella Jokipoikien riveissä 38 Mestisottelua tehoin 1+2. Helanto on TPS-kasvatti, joka myös kiekkoilut viisi kautta Pohjois-Amerikan kaukaloissa ACHA- ja NAHL-sarjoissa.

− Viime kausi ei ollut omien tavoitteiden mukainen. Alkukaudesta saatiin hyvin pisteitä, mutta loppukausi oli joukkueelta epäonnistunut. Itselläni se on ainakin nostanut nälkää tulevaa kautta ajatellen. Haluan mennä eteenpäin pelaajana, ja uskon, että TUTOssa on siihen parhaat edellytykset. Tietysti myös paluu kotikaupunkiini edustamaan perinteikästä ja urheilullista seuraa houkutteli, Helanto kertoi.

Jokkeri