Urheilu

TUTO Hockey jäädyttää Kari Johanssonin pelinumeron

Mestisjoukkue TUTO Hockey jäädyttää Kari ”Jonni” Johanssonin pelinumeron marraskuun lopulla.
karijohansson_tuto-hockeyTUTO-jääkiekon 70-vuotisjuhlaottelu TUTO Hockey-SaPKo järjestetään 30. marraskuuta, jonka yhteydessä jäädytetään seuranhistorian kolmas pelinumero 16 Kari ”Jonni” Johanssonin. Entuudesta TUTO Hockey on jäädyttänyt numerot 1 Urpo ”Upi” Ylösen ja 4 Seppo ”Pappa” Lindströmin.

Jonni on TuTo:n oma kasvatti ja hän oli aikoinaan mukana voittamassa A-nuorten SM-hopeaa TuTo:n paidassa. Kaudella 1964-65 ”Jonni” oli mukana nostamassa TuTo:n edustusjoukkuetta Suomi-sarjasta SM-sarjaan, jossa myöhemmin oli mukana voittamassa kahta SM-pronssimitalia vuosina 1968 ja 1970.

– Tänäpäivänä aika harva tietää, minkälainen seura TuTo on aikanaan ollut. TuTo pelasi 60- ja 70-luvuilla kymmenen perättäistä kautta SM-sarjaa, saavuttaen kahdesti SM-pronssia. Noihin aikoihin TuTo:ssa pelasi Suomen maajoukkueen parhaita pelaajia. Näistä Ylönen, Lindström ja Johansson edustivat Suomea myös Olympialaisissa, kertoo TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen seuran kotisivuilla.

Hän myös loistava jalkapalloija ja edusti TuToa divarijoukkueessa sekä samaan aikaan pelasi talvikausien jääkiekkoa huipputasolla. Hän toimi vuosina 1985-87 TuTo:n edustusjoukkueen apulaisvalmentaja.

Kuva: Tutohockey.fi

Jokkeri