Musiikki

TUSKA 2016 – Litrakaupalla uutta verta pakkiin!

Nyt kun kevätauringon ensimmäiset säteet vihdoin tunkeutuvat loputtomalta tuntuneen pilvimassan läpi, niin voi alkaa jo miettimään kesän suunnitelmia. Yhdeksättätoista kertaa järjestettävä Tuska tarjoilee takuulla kesän tanakimman tykittelypaketin.
cob-tuska2016
Sunnuntain pääesiintyjäksi on vahvistunut se ainoa oikea viikatemiesryhmä, Children Of Bodom. Bodomien Tuska-keikka ei tälläkään kertaa tule olemaan pelkkää vertaansa vailla olevan soittotaidon esittelyä. Viimeksi oli grillibileet lavalla, mitä tällä kertaa saadaan – aika näyttää.

Suvilahden kesäseuroihin on vahvistunut myös englantilainen doomia ja stoneria työstävä With The Dead. Yhtyeen riveissä nähdään mm. Cathedralin ja Bolt Throwerin entisiä jäseniä, joten näissä hommissa ei siis olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Kautta Tuskan historian Suvilahdessa, on kolmoslavalla perinteisesti nähty viitteitä tulevista suuruuksista sekä marginaalisempaa raskaan musiikin edustusta. Niin tälläkin kertaa. Ohjelmaan on lisätty melodisen metallin kirkkaimpiin lupauksiin kuuluvat Beast In Black ja Crimson Sun, teknistä brutaaliutta esittelevät Mörbid Vomit ja Whorion, ja vaihtoehtoisemmasta laidasta huolehtivat synkästi rokkaava Mørket ja Suomen kiukkuisimpiin bändeihin lukeutuva grindcorea ja sludgea sekoittava Fuck-Ushima. Rättö-Lehtisalo-parivaljakon härörykmentti Circle, joka seikkailee krautin, progen, psykedelian ja post-rockin välimaastossa on vihdoin viimein kiinnitetty Tuskan esiintyjäkaartiin. Kansainvälistä tunnelmaa ensi kesän Tuskaan lisää Beirutista ponnistava Blaakyum.

Legendan paluuta päästään todistamaan ensi kesän Tuskassa, kun mm. HIM, Corporal Punishment ja Bury Me Deep -yhteyksistä tutut soittajat palaavat kehiin tauolla olleen Bendover-yhtyeensä kanssa. Näitä poikia ei punnita neuvolassa.

Vahvistuneet TUSKA 2016 -bändit

Perjantai 01.07.
Avantasia, Testament, Behemoth, Lordi, Delain, Cattle Decapitation, Mantar, Beast In Black, Bendover, Whorion, Blaakyum

Lauantai 2.7.
Ghost, Anthrax, Stam1na, Primordial, With The Dead, Havok, Tsjuder, Circle, Crimson Sun, Mørket, Fuck-Ushima

Sunnuntai 3.7.
Children Of Bodom, Katatonia, Gojira, Diablo, Myrkur, Mörbid Vomit

Lisää esiintyjiä julkistetaan kevään kuluessa.

Liput myynnissä

Tuska 2016 -lipunhinnat 1.1.2016 alkaen:
(sisältäen lippukaupan halvimman palvelumaksun)
1 pv alk. 70 €
2 pv alk.100 €
3 pv alk. 125 €

Turbo VIP-liput (K-18)
VIP 3pv alk. 255 €
VIP 1pv alk. 155 €

Alaikäisten liput
Tuska haluaa tukea alaikäisten konserteissa käyntiä ja kasvattaa samalla uutta live-musiikista nauttivaa hevisukupolvea tarjoamalla alaikäisille metallidiggareille halvemmat yhden sekä kolmen päivän liput. Ikä tarkistetaan festivaalialueelle tultaessa tai rannekkeen vaihdon yhteydessä.

Alaikäisten lipunhinnat:
1 pv alk. 60 €
3 pv alk. 115 €
Tuska-liput myy Tiketti, Lippupalvelu ja Lippupiste.

Jokkeri