Urheilu

Tuomas Suominen joutui lopettaa peliuransa

Tuomas Suomisen peliura sai ikävän päätöksen, kun 30-vuotias Suominen kävi keväällä jo kolmannessa lonkkaleikkauksessaan, mutta ei toipunut enää pelikuntoon.

Tuomas Suomisen peliura päättynyt.(kuva: hc.tps.fi)

Tuomas Suomisen peliura päättynyt.
(kuva: hc.tps.fi)

Tuomas Suomisen peliura päättyi kolmanteen lonkkaleikkaukseen, josta hän ei enää toipunut pelikuntoon.

– Vamma tuli alun perin syksyllä 2011 jossain treenipelissä. Sen jälkeen lonkkaa on leikattu kolme kertaa, mutta nyt luistelu ei enää ole mahdollista. Harmi, sillä olisin mielelläni jatkanut pelaamista, Suominen kertoi.

Suominen joutui pitämään välivuoden kaudella 2012-13 lonkkavamman vuoksi, mutta palasi viime kaudella TPS-paitaan tryout-sopimuksen kautta.

Viime kaudellakin lonkka vaivasi Suomista. Kauden loppu oli tuskainen Suomiselle. Hän ja lääkäreiden kanssa sovittiin vielä yhtä leikkausta, mutta ei lonkasta enää tullut pelikelpoista.

TPS-kasvatti pelasi koko liigauransa Palloseurassa. SM-liigan runkosarjan pelejä hänelle kertyi kahdeksan kauden aikana 342, joissa hän teki yhteensä 53+81 tehopistettä.

Suominen murtautui TPS:n liigamiehistöön kaudella 2006–07, jonka päätteeksi hänet valittiin SM-liigan vuoden tulokkaaksi. Suomen mestaruuden hän voitti Tepsissä 2010.

Jatkossakin Suominen aikoo käydä TPS:n peleissä, katsojana, totesi Suominen.

Kuva: hc.tps.fi

AnaGonda