Urheilu

Tshekkisentteri Machac tarttui Hokin haaviin

Kajaanin Hokki on solminut yksivuotisen sopimuksen tshekkisentteri Patrik Machacin kanssa. 20-vuotiaan Machacin sopimus sisältää syyskuun 5. päivään kestävän koeajan.

Viime kaudella Tshekin pääsarjassa pelannut Patrik Machac liittyy Kajaanin Hokin vahvuuteen. Machac pelasi yhteensä 50 ottelua kasvattajaseuransa HC Kladnon riveissä, joissa lahjakas tshekkipeluri keräsi tehot 2+2=4.

179-senttinen ja 80-kiloinen Machac edusti päättyneellä kaudella maataan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän puki pelipaidan ylleen kolmessa ottelussa. Keskushyökkääjänä viihtyvä Machac oli turnauksen paras aloittaja voitettuaan 73,08 prosenttia aloituksista. Machacilla on kokemusta myös alle 17- ja 18-vuotiaiden MM-turnauksista.

Pitkään keskushyökkääjää markkinoilta etsinyt kajaanilaisseura on tyytyväinen uuteen vahvistukseen.

– Kyse on lahjakkaasta pelaajasta, joka on pelannut kaikissa Tshekin nuorisomaajoukkueissa. Olemme etsineet keskushyökkääjää, joka ei tule Mestikseen suoraan A-junioreista. Hänellä on takana kokonainen kausi Tshekin kovatasoisessa pääsarjassa, päävalmentaja Jari Laukkanen kuvailee tuoretta Hokki-peluria.

Vasemmalta puolelta ampuvalla Machacilla on myös kahden kauden verran kokemusta Pohjois-Amerikan juniorisarja Ontario Hockey Leaguesta. 141 pelaamassaan OHL-ottelussa Machac on summannut tehot 28+51=79.

Machacin sopimuksen myötä Hokilla on kasassa yhteensä 22 pelaajasopimusta kaudella 2014–2015.

Kajaanin Hokki tiedote

AnaGonda