Urheilu

Tshekkiläishyökkääjä Jiri Tlustý Kärppiin

Oulun Kärpät tiedottaa hankkineensa tshekkiläishyökkääjä Jiri Tlustýn rivistöönsä.

Tshekkiläishyökkääjä Jiri Tlustý Kärppiin. (Kuva: espn.com)

Tshekkiläishyökkääjä Jiri Tlustý Kärppiin.
(Kuva: espn.com)

Tshekkiläishyökkääjä Jiri Tlustý, 28, liittyy loppukauden mittaisella sopimuksella Oulun Kärppiin. Tlusný kävi syksyllä Colorado Avanlanchen harjoitusleirillä hakemassa pelipaikkaa joukkueeseen, mutta jäi lopulta saamatta NHL-sopimusta.

Tlusný on kiekkoilut NHL-kaukaloissa kaikkiaan 446 ottelua Toronto Maple Leafsin, Carolina Hurricanesin, Winnipeg Jetsin sekä New Jersey Devilsin miehistöissä. Viime kausi hän kiekkoili Devilsin rivistössä 30 NHL-ottelussa ja tehtaili 2+2=4 tehopistettä. Hän on kolmella NHL-kaudella tehtailut yli 30 tehopisttä.

− Hän on osoittanut kykynsä lajin huipputasolla ja tuo kaivattua voimaa hyökkäyspeliimme. Jiří liittyy joukkueen vahvuuteen maaottelutauon aikana, kertoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Tryout-sopimuksella Oulussa syys- ja lokakuun pelannut norjalaispuolustaja Nicolai Bryhnisveen ei jatka enää Kärppien riveissä. Bryhnisveen pelasi Liigaa yhteensä yhdeksän runkosarjaottelua ilman tehopistemerkintöjä.

Alkukauden lainasopimuksella Kajaanin Hokissa pelannut hyökkääjä Taneli Siikaluoma palaa takaisin Oulun Kärppien rivistöön.

Kuva: Espn.com

Jokkeri