Musiikki

The Haunted ja Spiritual Beggars Jalometalliin

Oululaisen Jalometalli-festivaalin ohjelma valmistuu hyvää vauhtia. Viime viikolla julkaistun At the Gatesin ohella ensivierailunsa Jalometallissa tekevät niin ikään ruotsalaiset The Haunted ja Spiritual Beggars.
the-haunted-band_1-1024x612
Metallimusiikin erikoistapahtuma Jalometalli-festivaali viettää tulevana kesänä 15-vuotisjuhliaan ja festivaali siirtyy elokuulta heinäkuun alkuun.

Perinteikkään ruotsalaisen metallin pioneeri The Haunted tuo Jalometalliin tiukan ja omintakeisen annoksen thrashia ja death metalia. Bändi julkaisi 2000-luvun alussa klassikoiksi nousseet Made Me Do It-, One Kill Wonder- sekä Revolver-albumit. Yhtyeen alkuperäisjäsenistä mukana ovat edelleen basisti Jonas Björler ja rumpali Adrian Erlandsson, jotka vuonna 1996 perustivat The Hauntedin kitaristi Anders Björlerin kanssa At the Gatesin hajottua.

Spiritual Beggars tuo Jalometalliin annoksen mehevän groovaavaa ja raskasta stoner rockia. Yhtye on Arch Enemysta ja Carcassista tunnetun kitaristi Michael Amottin luotsaama, ja se debytoi jo runsaat 20 vuotta sitten.

Koko tapahtuma on tänä vuonna ikärajaltaan K-18. Seuraava Jalometallin esiintyjäjulkistus on luvassa vielä ennen joulua.

Kuva: The Hauted (press)

AnaGonda