Jääkiekko

Teemu Selänne valittiin NHL:n Hall of Fameen

Suomalainen kiekkolegenda Teemu Selänne on valittu legendojen joukkoon Hockey Hall of Fameen.

Hockey Hall of Fameen valittiin vasemmalta: Teemu Selänne, Paul Kariya, Dave Andreychuk, Mark Recchi, Danielle Goyette, Boston Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs ja valmentaja Clare Drake.

Teemu Selänne on valittu NHL:n Hall of Fameen, johon on aiemmin suomalaisista kunniagalleriaan on valittu vain viisinkertainen Stanley Cup -mestari Jari Kurri.

Selänteen lisäksi tänä vuonna kunniagalleriaan pääsee Selänteen pitkäaikainen ketjukaveri Paul Kariya ja muista NHL-pelaajista Dave Andreychuk sekä Mark Recchi. Naiskiekon legenda Danielle Goyette, Boston Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs ja kanadalaisvalmentaja Clare Drake kuuluvat myös tämän vuoden kunniagallerialuokkaan.

Selänne iski heti NHL:n tulokaskaudella 1992-1993 Winnipeg Jetsissä tulokkaiden maali- ja piste-ennätyksen. Hän tehtaili kauden aikana 76+56=132 tehopistettä.

Selänteen NHL-ura kesti huikeat 21 vuotta, joissa kertyi runkosarjassa 1451 ottelua ja pisteitä 684+773=1457. Hän saavutti keväällä 2007 Anaheim Ducksin riveissä Stanley Cup -pokaalia.

Anaheim Ducks jäädytti vuonna 2015 seurahistorian ensimmäisenä numerona Selänteen 8-paidan.

Jokkeri