Urheilu

Tapio Ahtonen mukaan Koplan valmennustiimiin

Joensuun Kiekkokopla tehnyt valmentajasopimuksen Tapio Ahtosen kanssa ensi kaudesta 2015-2016.
kiekkokopla_suomi-sarja-thu
Neuvottelut sujuivat hyvin ja tämä on Kiekkokoplalle erittäin suuri ja hieno asia, että kokenut joensuulainen kiekkomies Tapio Ahtonen liittyy Koplan valmennustiimiin jo aikaisemmin 1+1 vuotisen sopimuksen tehneen päävalmentaja Jarno Virkin kaveriksi.

Pelaajaurallaan vajaassa 300:ssa Mestisottelussa taituroinut Ahtonen tuo varmasti omalla kokemuksellaan paljon hyviä vinkkejä erityisesti Kiekkokoplan hyökkäys- ja ylivoimapeliin.

– Olen pelaajaurani jälkeen halunnut jatkaa jääkiekon parissa valmentajan roolissa. Kiekkokoplan kanssa saimme kasaan paketin, jonka myötä pääsen jatkamaan paikallisen kiekkoilun parissa, Ahtonen toteaa.

Sopimuksia nuorille joensuulaisille pelaajille

Jatkosopimukseen nimensä ovat laittaneet viime kaudella 36 tehopistettä II-divisioonassa iskenyt hyökkääjä Perttu Lappalainen,24, ja tulokaskautensa miesten sarjoissa pelannut puolustaja Artturi Ruohiainen, 20. Lisäksi Jokipoikien A-nuorten joukkueesta Kopla-nuttuun siirtyvät lahjakas 18-vuotias keskushyökkääjä Pekka Tuovinen sekä puolustajat Joonas Väyrynen, 20, ja Samu Lintunen, 19.

Suosittu jäätapahtuma ja säätiö

Tammikuussa 2016 Kiekkokopla tulee järjestämään, ensimmäisenä Joensuussa, Louhelan ulkojään isolla kentällä ”pipolätkäturnauksen”. Kyseisiä tapahtumia on järjestetty viime vuosina eri puolilla Suomea mm. viime vuonna Tahkolla ja Vuokatissa ja turnaukset ovat saavuttaneet suuren suosion. Ottelut pelataan isolle jäälle tehdyillä pikkukentillä. Sarjoja turnaukseen on tulossa nuorille ja aikuisille. Tapahtuman tarkemmat tiedot tulevat loppukesästä Kiekkokoplan internetsivuille.

Lisäksi Kiekkokopla/Joensuun Jääklubi ry on perustanut Kopla-säätiön seuran taustalle. Säätiön tarkoituksena on 1-2 kertaa vuodessa tukea ja auttaa Joensuun alueen eri urheilulajeja harrastavia lapsia ja nuoria. Kiekkokopla laittaa tästä päivästä eteenpäin jokaisesta sponsorisopimuksestaan 10 % säätiön tilille.

AnaGonda