Ajankohtainen

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää

Tänään vietetään kansainvälistä Naistenpäivää. Naistenpäivä ei ole Suomessa liputuspäivä.

Tänään naistenpäivänä juhlistetaan naisia ja pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon. Päivää vietettiin ensimmäisiä kertoja jo 1900-luvun alkuvuosina. Vuonna 1975 siitä tuli YK:n tunnustama teemapäivä.

Naistenpäivän teemana on tänä vuonna YK:n asettama tavoite saavuttaa sukupuolten tasa-arvo vuoteen 2030 mennessä. Suomen UN Women -järjestö painottaa, että naistenpäivä on myös miesten päivä: sukupuolten tasa-arvo kuuluu kaikille.

Naistenpäivän tapahtumiin Suomessa kuuluu luentoja ja seminaareja, konsertteja ja kirjastotilaisuuksia eri puolilla maata. Naistenpäivän merkeissä kaupataan kukkien ja hajuvesien ohella esimerkiksi kankaita ja heijastimia.

Maailmalla naistenpäivää vietetään monin tavoin. Breslaussa Kanadassa naistenpäivän vietto aloitettiin jo lauantaina: kaupungissa järjestettiin naisten ilmailutapahtuma ja tarjottiin tytöille ilmaisia kyytejä pienlentokoneessa. Australian Brisbanessa naistenpäivää juhlistettiin sunnuntaina juoksutapahtumalla. Lontoossa taas alkaa tänään koko viikon kestävä Women of the World -festivaali.

• Lisää Japyh.com Naistenpäivä eKortteja tästä.

Jokkeri