Ajankohtainen

Tänään maailman radiopäivä

Unescon julistamaa Maailman radiopäivää juhlitaan kansainvälisesti 13.2.

world_radioday14_logoWorld Radio Dayn tavoitteena on tuoda esiin radion merkitystä kaikkialla maailmassa, ja edistää radionkuuntelun mahdollisuuksia.

Myös kaikki Suomen radiot haluavat yhdistää voimansa ja muistuttaa, kuinka hieno väline radio on. Radio on ollut mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa jo 90 vuotta. Marraskuussa 1923 kuultiin maamme ensimmäinen radiolähetys. Iästään huolimatta radio on edelleen tavoittavin sähköinen media, reilut 95 % suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain. Päivittäinen kuunteluaika on yli kolme tuntia.
Radio viihdyttää, kouluttaa ja pitää ajantasalla. Radion tärkeä tehtävä on edistää demokratiaa ja tukea vapaata mielipiteen vaihtoa. Radio tarjoaa moniarvoisen viestintäkanavan. Suomessa voi kuunnella 70 eri radiokanavaa.

Unescon mukaan maailmassa on yhä jopa miljardi ihmistä, jotka eivät voi syystä tai toisesta kuunnella radiota. Monissa kehitysmaissa radio on kuitenkin halvin viestin ihmisille, joilla ei ole varaa ostaa lehtiä tai hankkia televisiota.

Japyh.com