Jääkiekko

Supertähti Eric Perrin palaa Jyväskylään

JYPissä Suomen mestaruuden vuonna 2012 voittanut Éric Perrin palaa yksivuotisella sopimuksella.

42-vuotias Éric Perrin, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen JYPin kanssa. Hän edusti kolme viimeisintä kautta TPS:ää ja tulee päättämään huiman jääkiekkouransa jyväskyläläisseuran riveissä. Hän on edustanut JYPiä yhteensä kuusi kautta menestyksekkäästi, ollen joukkueen kapteenina kaudet 2012-2015. Perrin on voittanut JYPin paidassa Suomen mestaruuden vuonna 2012 sekä European Trophyn vuonna 2013.

Perrinillä on allaan erittäin tehokas liigakausi TPS:n paidassa. Perrin teki 50 liigaottelussaan tehopisteet 23+20=43 ja kymmenessä playoffs-ottelussa hän nakutteli tehot 6+3=9. Perrin on tehnyt keskimäärin 45 pistettä per runkosarjakausi pelaamillaan 11:llä liigakaudella Suomessa.

Perrin on pelannut 245 ottelua NHL:ssä (32+72=104), voittaen Stanley Cupin Tampa Bay Lightningissa 2004. Kanadassa Lavalissa (Quebec) syntynyt Perrin on pelannut Suomen ja Pohjois-Amerikan sarjojen lisäksi Sveitsissä Bernissä ja Bielissä sekä kauden verran KHL:ssä Omskissa.

– Olemme kaavailleet Ericille merkittävää roolia JYPissä laitahyökkääjänä. Eki on ollut koko kiekkoilijan uransa tehopisteisiin kykenevä pelaaja, oli maa tai sarja mikä tahansa. Pinnoja varmasti syntyy, mutta ennen kaikkea odotamme, että Éric Perrin näyttää kymmenelle nuorelle sopimuspelaajallemme omalla esimerkillään sen, mitä yli kaksikymmentävuotinen kansainvälinen ura huipputasolla tekijältään vaatii, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari tiedotteessa.

Éric Perrin on Liiga-historian tehokkain ulkomaalaispelaaja.

Jokkeri