Urheilu

Superlupaus Aleksi Saarela Porin Ässiin

Porin Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan Aleksi Saarelan kanssa. Ikäluokkansa lupaavimpiin kuuluva hyökkääjä pelasi kuluneen kauden Rauman Lukossa ja kausi päättyi alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

Ässät
Aleksi Saarela siirtyy Rauman Lukosta Porin Ässiin. Aleksi Saarela on toisen polven jääkiekkoilija. Hänen isänsä on Rauman Lukon ikonilegenda Pasi Saarela, joka pelasi SM-liigassa myös 1995-99 Helsingin Jokereissa ja kaudella 2007-08 Porin Ässissä. Aleksin setäkin Ilkka Saarela on pelannut SM-liigaa Lukossa kaksi ottelua.

– Iso asia meille seurana, että tämän tasoinen huippulahjakkuus valitsee Ässät.  Meidän haasteemme on, että pelaajan kehitys jatkuu ja pystymme ulosmittaamaan Aleksin suuren potentiaalin, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi.

Kovia tehoja juniorisarjoissa iskenyt Saarela ottaa siirtymiseen Poriin suurena haasteena ja näytönpaikkana. Nuori hyökkääjä uskoo nousevansa seuraavalle tasolle päävalmentaja Pekka Rautakallion avulla.

– Otan tämän siirron isona haasteena. Halusin tulla Ässiin, koska täällä on huippuvalmentaja, joka teki hyvää työtä mm. Joel Armian kanssa.

– Haluan todistaa, että pystyn vaikean viime kauden jälkeen pelaamaan korkealla tasolla. Uskon itse siihen ja olen valmis tekemään kovasti töitä kehittymiseni eteen, Saarela kertoi.

Lisäksi Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen puolustaja Santeri Arousvan kanssa. Sopimus sisältää elokuun loppuun asti ulottuvan koeajan.

– Arousvan läpimurto oli Bluesissa erittäin lähellä. Haluamme antaa Santerille mahdollisuuden näyttää kasvattajaseurassaan, Toivola kommentoi.

Aleksi Saarela (kuva: Liiga.fi)

Aleksi Saarela, Porin Ässät 2014-15

ALEKSI SAARELA
• Pelipaikka: Oikea laitahyökkääjä
• Syntymäaika ja -paikka: 07.01.1997 Helsinki
• Pituus / paino: 178 cm / 89 kg
• Kätisyys: Left

Santeri Arousva (kuva: Liiga.fi)

Santeri Arousva

SANTERI AROUSVA
• Pelipaikka: Puolustaja
• Syntymäaika ja -paikka: 03.09.1993 Pori
• Pituus / paino: 176 cm / 80 kg
• Kätisyys: Left

Pelaajakuvat: Liiga.fi

AnaGonda