Urheilu

Suomalaispelaajille uusia seuroja NHL:ssa

Suomalaisia NHL-supertähtiä kaupattiin NHL:n siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on kaupattu Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersin riveihin. Tampa Bay sai vaihdossa puolustaja Mark Streitin ja tulevan kesän neljännen varauskierroksen, sekä ehdolliseen seitsemännen kieroksen varausvuoroon. Stanley Cup -palkintoa Filppula nosteli keväällä 2008 Detroit Red Wingsin pelaajana.

Puolustaja Jokipakka Senatorsiin

Puolustaja Jyrki Jokipakka, 25, puolestaan siirtyi Calgary Flamesista Ottawa Senatorsiin. Calgary luopui myös toisen kieroksen varausoikeudesta NHL-draftissa. Samalla Ottawasta siirtyivät hyökkääjä Curtis Lazar ja puolustaja Michael Kostka Calgaryyn.

Ilves-kasvatti Jokipakka pelasi Calgryssa 38 NHL-ottelua iskien tehot 1+5 ja plus/miinus -tilastoon  lukeman -3.

Korpikoski siirtyi Blue Jacketsiin

Dallas Starsin 30-vuotias turkulaishyökkääjä Lauri Korpikoski siirtyi Columbus Blue Jacketsiin ja toiseen suuntaan siirtyi 21-vuotias puolustaja Dillon Heatherington.

Tällä kaudella Korpikoski iski Starsin paidassa 60 NHL-ottelussa kahdeksan maalia ja antoi 12 maalisyöttöä. Hän on kiekkoillut NHL-kaukaloissa 600 ottelua ja hankkien tehot 86+115. Columbus Blue Jackets on hänelle jo kuudes NHL-joukkue urallaan, kun hän on aiemmin edustanut New York Rangersia, Phoenix / Arizona Coyotesia ja Edmonton Oilersia.

Jokkeri