Pelinurkka

Street Fighter V -taistelupelin tarina ja tarinalaajennus

Street Fighter -pelimaailma on täynnä kiehtovia hahmoja, ainutlaatuisia persoonallisuuksia ja tietenkin kivenkovia taistelijoita.
sfv_story_expansion_-_05
Näistä jokaisella on oma tarina kerrottavanaan ja niinpä Street Fighter V -taistelupelissä onkin jokaisella hahmolla oma tarinalinjansa. Nämä tarinat esittelevät paitsi jokaisen hahmon taustoja ja motiiveja taistelemiseen, myös näiden hahmojen keskinäisiä suhteita toisiinsa.

Jokaista tarinaa koristaa kuuluisan japanilaisen taiteilijan, Bengusin, graafinen tyyli. Hänet tunnetaankin useasta Capcom-pelistä vuosien varrella. Hänen värikäs ja perinteinen tyylinsä sopii oivallisesti Street Fighter V:n hahmoihin ja pelimaailmaan. Samalla tyyli täydentää hahmojen tarinaa. Yksilölliset tarinat valaisevat hahmojen viimeisimpiä tapahtumia ja vastaavat samalla useisiin pelaajia askarruttaviin kysymyksiin.
Tarinalaajennuksen esittelyvideo
Jos Youtube-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hahmotarinoiden lisäksi Street Fighter V -taistelupelin elokuvamainen tarinalaajennus on ilmaiseksi julkaistava lisäsisältöpaketti, joka julkaistaan kesäkuussa 2016. Tämä tarinalaajennus kertoo Street Fighter III- ja Street Fighter IV -pelien välisestä ajasta ja selventää pelaajille silloin tapahtuneita asioita. Tarinalaajennus on luotu upein elokuvamaisin tarinapätkin, jotka tarjoavat todellista silmäkarkkia kaikille pelisarjan faneille.

Vuonna 1987 pelihalleista alkunsa saanut taistelupelisarja on alan elävä legenda. Street Fighter V -pelissä eri teemoin rakennetuilla taistelukentillä kohtaa kaksi erilaista Street Fighter -taistelijaa, joista jokaisella on omat vahvuutensa, taistelutyylinsä ja erikoisvoimansa. Jokaisella pelin kuudestatoista eri taistelijasta on oma historiansa, taustatarinaa henkivä pukeutumistyylinsä ja ainutlaatuiset maneerinsa. Lisäksi luvassa on kuusi uutta ottelijaa, jotka julkaistaan vuoden 2016 aikana noin parin kuukauden välein. Yhteensä ottelijoiden kokonaismäärä nousee peräti 22 taistelijaan vuoden 2017 alkuun mennessä.

Perinteisen kaksinpelin lisäksi luvassa on vahva panostus elektroniseen urheiluun. Edeltäjänsä Street Fighter IV -pelin tavoin myös Street Fighter V tarjoaa verkkomoninpelin, jossa pelaajat voivat ottaa yhteen toistensa kanssa. Luvassa on erillisiä peliturnauksia, joissa parhaiten menestyneet palkitaan rahapalkinnoin. Street Fighter V on sarjansa ensimmäinen varta vasten PlayStation 4 -pelikonsolille kehitetty peli, jonka lisäksi se julkaistaan PC-tietokoneille. Eri pelialustojen versiot ovat moninpelissä keskenään yhteensopivia.

Street Fighter V -ohjain: Venom Arcade Stick

 Venom Arcade Stick on yhteensopiva PlayStation 4- ja PlayStation 3 -pelikonsolien kanssa. Hinta 119 euroa.Venom Arcade Stick sopii täydellisesti Street Fighter V -taistelupelin ohjaamiseen. Se on todellinen kunnianosoitus perinteisille kolikkopelien tikkuohjaimille. Venom Arcade Stick on ajattomasti muotoiltu ohjainkokonaisuus, jonka pallopäinen tikkuohjain pysyy tukevasti kädessä myös tiukoissa tilanteissa. Kahdeksan erilaista toimintopainiketta mahdollistavat monipuolisen hallittavuuden pelissä kuin pelissä. Erityisesti taistelupelejä pelatessa Venom Arcade Stickin tarkkuus ja hallittavuus korostuvat, sillä perinteisellä pad-ohjaimella ei tavoita tikkuohjaimen erinomaista ohjaintuntumaa.

Korkeatasoisista komponenteista valmistettu Venom Arcade Stick on tyylikäs ja kestävä. Se on myös helposti mukaan otettava peliohjain, jonka nelimetrinen usb-kaapeli riittää vaativiinkin peliolosuhteisiin. Venom Arcade Stick on yhteensopiva PlayStation 4- ja PlayStation 3 -pelikonsolien kanssa. Ohjaimen kuluttajahinta on 119 euroa (sis. ALV 24%).

Street Fighter V julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille ja PC-tietokoneille 16. helmikuuta 2016. Pelin ikäraja on PEGI 12.

AnaGonda