Pelinurkka

Street Fighter -taistelijat ottelevat viikonloppuna huippurahoista

Monien taistelupelaajien odottaessa Street Fighter V:n helmikuun julkaisupäivää, San Franciscossa valmistaudutaan vuoden kovimpaan taistelutapahtumaan ensi viikonloppuna.
CapcomCup
Kuluvan vuoden Capcom Pro Tour -kausi on lopuillaan ja se huipentuu 6. joulukuuta järjestettävään Capcom Cup 2015 -finaaliturnaukseen. Siellä 32 maailman parasta Street Fighter IV -pelaajaa kisaavat Playstation Experiencessä peräti 250 000 dollarin palkintopotista!

Street Fighter -pelaajat ovat matkustaneet vuoden ajan maasta toiseen aikomuksenaan varmistaa paikkansa Capcom Cupissa. Niin ikään osa pelaajista on pyrkinyt keräämään riittävästi pisteitä erilaisista turnauspeleistä saadakseen yhden viidestätoista paikasta 32-paikkaisessa finaalitapahtumassa. Viimeinen kisapaikka kuuluu puolestaan turnauksen viimevuotiselle mestarille. Kun viimeinenkin pelaajapaikka on varmistunut, on aika valmistautua vuosikymmenen suurimpaan ja merkittävimpään Street Fighter -turnaukseen.

Capcom Pro Tour -kilpailukonsepti on luotu Street Fighter V -peliä ajatellen. Tämä onkin pelisarjan ensimmäinen osa, joka on luotu erityisesti elektroninen urheilu mielessä. Street Fighter V keskittyy samalla entistä enemmän verkkopeliin ja tämä onkin koko Pro Tour -kauden keskeisin tekijä.

Nyt päättyvä Capcom Pro Tour saa jatkoa ensi maaliskuussa ja kestää aina ensi vuoden joulukuuhun asti. Vuoden päästä on siis odotettavissa ensimmäinen Street Fighter V -maailmanmestaruuskilpailu.

Vuonna 1987 pelihalleista alkunsa saanut tappelupelisarja on alan elävä legenda. Street Fighter V -pelissä eri teemoin rakennetuilla taistelukentillä kohtaa kaksi erilaista Street Fighter -taistelijaa, joista jokaisella on omat vahvuutensa, taistelutyylinsä ja erikoisvoimansa. Jokaisella pelin kuudestatoista eri taistelijastas on oma historiansa, taustatarinaa henkivä pukeutumistyylinsä ja ainutlaatuiset maneerinsa. Lisäksi luvassa on kuusi uutta ottelijaa, jotka julkaistaan vuoden 2016 aikana noin parin kuukauden välein. Yhteensä ottelijoiden kokonaismäärä nousee peräti 22 taistelijaan vuoden 2017 alkuun mennessä.

Perinteisen kaksinpelin lisäksi luvassa on vahva panostus elektroniseen urheiluun. Edeltäjänsä Street Fighter IV -pelin tavoin myös Street Fighter V tarjoaa verkkomoninpelin, jossa pelaajat voivat ottaa yhteen toistensa kanssa. Luvassa on erillisiä peliturnauksia, joissa parhaiten menestyneet palkitaan rahapalkinnoin. Street Fighter V on sarjansa ensimmäinen varta vasten PlayStation 4 -pelikonsolille kehitetty peli, jonka lisäksi se julkaistaan PC-tietokoneille. Eri pelialustojen versiot ovat moninpelissä keskenään yhteensopivia.

StreetFighter6

Street Fighter V julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille ja PC-tietokoneille 16. helmikuuta 2016. Pelin hinta eri julkaisualustoille varmistetaan myöhemmin.

► Turnausta voit katsoa täältä.

AnaGonda