Urheilu

Steve Moses jättää Jokerit

Steve Moses ei edusta Jokereita enää ensi kaudella. Kolme kautta seurassa pelannut amerikkalaishyökkääjä on Jokereiden historian toiseksi tehokkain ulkomaalaispelaaja.

Moses_Steve-JokeritAmerikkalaishyökkääjä Steve Moses pelasi Jokereissa 157 runkosarjaottelua, joka on ei-suomalaisista pelaajista seurahistorian kolmanneksi korkein luku, kun yhteen lasketaan SM-liigassa ja KHL:ssä pelatut ottelut. Ainoastaan Otakar Janecky 355 ottelua ja Jeremy Dehner 213 ottelua ovat pelanneet enemmän.

SM-liigassa Moses teki kahden kauden aikana 34 maalia ja osui debyyttikaudellaan KHL:ssä 36 kertaa. Kokonaismäärä 70 on Jokereiden historian ulkomaalaispelaajista toiseksi korkein. Kahdeksan kautta seurassa pelannut Janecky teki 99 osumaa.

Myös tehopisteissä vain tshekkitähti on ei-suomalaisista pelaajista Mosesin edellä 378 pisteellään. Amerikkalaishyökkääjä teki kolmen kauden aikana Jokereissa yhteensä 118 tehopistettä. Hän nousi näin listan kakkoseksi ohi Tim Stapletonin, joka kokosi kahden SM-liigakauden aikana joukkueessa 48+62=110 pistettä.

Moses rikkoi kaudella 2014-15 KHL:n maaliennätyksen 36 osumallaan. Hän oli helsinkiläisjoukkueen tehokkain pelaaja 57 pisteellä pelattuaan kauden kaikissa otteluissa punakeltaisten paidassa. Pudotuspeleissä Moses teki kymmenessä ottelussa pisteet 5+2=7 ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja.

Kauden aikana Moses valittiin kertaalleen KHL:n parhaaksi hyökkääjäksi lokakuussa. Hän oli Ryan Gundersonin ohella toinen jokeripelaaja, joka valittiin Sotshissa pelattuun sarjan tähdistöotteluun.

Lähde: Jokerit.com

AnaGonda