Urheilu

Sport-hyökkääjän kausi ohi – myös ura vaarassa

Polvivamman takia vuoden päivät sivussa ollut Samuli Kivimäki ei pelaa tällä kaudella. Kivimäen koko ammattilaisura on hyvin suurella todennäköisyydellä ohi.
sport_liiga-thumbs

Sport-hyökkääjän Samuli Kivimäen kausi ohi. (Kuva: Liiga.fi)

Sport-hyökkääjän Samuli Kivimäen kausi ohi. (Kuva: Liiga.fi)

Samuli Kivimäen, 27, polvi operoitiin viime vuoden lokakuussa, jonka jälkeen alkoi pitkä kuntouttaminen. Kivimäki ehti pelaamaan viime kaudella seitsemän Liiga-ottelua vaasalaisjoukkueessa. Todennäköisesti Kivimäen pelaajaura on paketissa.

− Kuntouttaminen on ollut pitkä prosessi ja olen saanut jalan voimallisesti kuntoon, mutta vamman laatu oli sen verran iso, että jalan palautuminen samalle tasolle, mitä se on ollut ennen leikkausta on mahdotonta. Todennäköisesti en tule jääkiekkoa enää ammattitasolla pelaamaan, Kivimäki totesi.

Sportin oma kasvatti pelasi Liigaa Sportin lisäksi myös Ilveksen ja Lukon riveissä. Kasvattajajoukkueensa paidassa Kivimäki juhli Mestis-mestaruutta keväällä 2011. Hyökkääjän meriittilistalta löytyy myös Mestiksen yhden kauden maaliennätys kaudelta 2013-14, jolloin hyökkääjä iski 38 maalia 47 ottelussa.

− Itsekin samanlaisessa tilanteessa olleena tiedän kuinka henkilökohtaisella tasolla isoista ja vaikeista asioista on kyse. Se, että olet lähes koko ikäsi antanut jollekin tärkeälle asialla kaikkesi ja yhtäkkiä se loppuu syystä jolle et itse mitään voi, on jotakin sellaista mitä ei kenellekään toivoisi, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

− ”Samppa” on yhä joukkueen jäsen ja meidän yhteisön tehtävänä on auttaa ja tukea häntä pääsemään pahimman yli. Haluan kiittää häntä tässä vaiheessa ja toivottaa tsemppiä tulevaisuuteen.

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda