Urheilu

Slovakkisentteri Michal Kristof Hokkiin

Kajaanin Hokki vahvistaa rivejään slovakkisentteri Michal Kristofilla. Sopimus on yksivuotinen.
hokki_mestis-thumb

Michael Kristof vuokralle. (kuva: vaasansport.fi)

Slovakklsentteri Michal Kristof pelaa tulevalla kaudella Hokissa. (Kuva: Vaasansport.fi)

Tulevaan Mestis-kauteen valmistautuvan Kajaanin Hokin tuorein hankinta on Michal Kristof. Päättyneellä kaudella Vaasan Sportin sopimuspelaajiin kuulunut Kristof pelasi pääosan kauden Heinolan Peliittojen riveissä. 21-vuotias slovakkisentteri iski pelaamissaan 41 Mestis-ottelussa tehot 9+17.

– Kristof on nopea ja pelitaitava keskushyökkääjä, joka on aivan Liigan kynnyksellä. Hänellä oli Mestiksessä useita seuravaihtoehtoja, mutta hän nimenomaan itse halusi tulla Kajaaniin, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen valoittaa Kristofin siirtoa.

HC Nitran kasvatti Kristof pelasi kaudet 2011-2013 Sportin A-junioreissa, joissa juonikas sentteri tehtaili 80 otteluun tehot 32+51. Kaudella 2013-2014 Kristof pelasi Sportin riveissä Mestistä 50 ottelua tehoin 2+29.

Sentteriosasto kasassa

Kristofin lisäksi Hokilla on sopimukset Miska Humalojan, Markus Korkiakosken ja Samu Pyykkösen kanssa. Laukkasen mukaan Hokki sentteriosasto on jo valmiina tulevan kauden koitoksiin.

– Keskushyökkääjätilanne on nyt erittäin hyvä. Vaikka he ovat kaikki nuoria pelaajia, niin heillä kaikilla on vähintään yksi kokonainen Mestis-kausi takana. Lähtökohta on siis erilainen kuin viime kaudella.

– Lisäksi try-outilla ovat Hokin omat juniorit Niko Kaleton ja Matti Kaarlela, jotka molemmat ovat pelanneet keskushyökkääjän tontilla, Laukkanen jatkaa.

Laukkanen kuitenkin huomauttaa, että tässä vaiheessa ei ole vielä aika tehdä päätöksiä ensi kauden pelaajien roolittamisesta.

– Viime kauden kokemuksista oppineena voin todeta, että senttereiden etukäteinen roolittaminen on turhaa. Esimerkiksi Balazs Sebokin kaari kulki kauden aikana kaavaillulta kolmossentterin tontilta ykkössentteriksi. Näin nuorille pelaajille on turha alkaa tehdä vielä tässä vaiheessa roolituksia. He saavat keskenään omilla peliesityksillään määrittää, että kuka pelaa ja kuinka paljon.

Kristofin sopimuksen myötä Hokilla on kasassa 17 pelaajasopimusta kaudelle 2015-2016. Lisäksi Hokilla on try out -sopimus neljän pelaajan kanssa.

Kuva: Vaasansport.fi

AnaGonda