Digi

Seagate tuo myyntiin maailman tilavimman kannettavan kiintolevyn

Maailman johtava tallennusratkaisujen toimittaja, Seagate Technology tuo myyntiin vaikuttavalla viiden teratavun tallennustilalla varustetun kannettavan kiintolevyn.

Seagate Backup Plus Portable 5 TB on saatavilla 279 euron kuluttajahintaan.

Seagate Backup Plus Portable 5 TB tarjoaa nimensä mukaisesti peräti viisi teratavua tallennustilaa ja on samalla lajissaan maailman ainoa tässä kokoluokassa.

Viiden teratavun tallennustila mahdollistaa uskomattomien tiedostomäärien säilyttämisen. Tiedostojen tallennusmäärässä tämä tarkoittaa noin miljoonaa valokuvaa, 600 tuntia täysteräväpiirtoista videokuvaa tai jopa 1,25 miljoonaa musiikkikappaletta. Olipa kyse sitten massiivisista videotiedostoista, korkean kuvatarkkuuden valokuvista tai kaikenlaisen tiedon säilyttämiseen tarkoitetusta varmistusasemasta, Seagate Backup Plus Portable 5 TB on oikea valinta.

Seagate Backup Plus Portable 5 TB -kiintolevyn massiivinen tallennuskapasiteetti perustuu aiemmin tänä vuonna julkistettuun Seagate Barracuda -kiintolevyjen tekniikkaan. Alumiinikuoren ansiosta kiintolevy kestää kuljettamisen sekä pienet kolhut ja naarmut. Seagate Backup Plus Portable 5 TB tulee saataville mustana, sinisenä, punaisena ja hopeanvärisenä.

– Tämä on valtava saavutus suunnittelutiimeiltämme. He ovat saavuttaneet saman tallennuskapasiteetin kannettavalla kiintolevyllä ja vieläpä ilman erillistä virtalähdettä. Aiemmin tämä on ollut mahdollista vain pöytätietokoneiden asemissa, kommentoi Seagaten tuotepäällikkö Eber Legarreta.

Seagate Backup Plus Portable 5 TB hyödyntää tiedonsiirrossa huippunopeaa usb 3.0 -tekniikkaa. Tämän ansiosta tiedonsiirto eri laitteiden välillä on vaivatonta. Tiedonsiirron nopeudentarve korostuu entisestään nykyaikaisten älypuhelinten ja tablettilaitteiden kanssa. Kameroiden laadun parantuessa myös kuvanlaatu paranee ja tämä taas vaatii yhä enemmän tallennustilaa.

Esiasennetun Seagate Dashboard -ohjelmiston ansiosta sekä PC- että Mac-tietokoneiden varmuuskopioiden ottaminen on entistä helpompaa. Varmuuskopiot onnistuvat myös sosiaalisessa mediassa julkaistuista tiedoista. Seagate Mobile Backup -sovelluksen ansiosta kuvien ja videotiedostojen varmuuskopiointi sujuu vaivatta älypuhelimesta Seagaten pilvipalveluun.

Jokkeri