Urheilu

Savinainen Tapparaan, Noroselle jatkosopimus

Kevään SM-hopeajoukkue Tappara on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta ensi kauden pelaajaryhmäänsä.
tappara_liiga-thumbs
Kevään pudotuspeleissä mukana ollut kokenut maalivahti Mika Noronen on tehnyt vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Täysin uutena pelaajana kirvesrintoihin liittyy kaksivuotisella sopimuksella 29-vuotias laitahyökkääjä Veli-Matti Savinainen.

Vuonna 2013 Ässien riveissä Suomen mestaruuden voittanut Savinainen pelasi viime kaudella sekä Ruotsin pääsarjassa Leksandin joukkueessa että KHL:ssä Torpedo Nižni Novgorodissa. Liigassa hänellä on runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna koossa 336 ottelua, joissa tehot 67+85=152. Savinainen on edustanut myös Leijonia kaksissa MM-kisoissa, viimeksi MM-hopealle yltäneessä joukkueessa 2014

36-vuotias Tapparan oma kasvatti Mika Noronen pelasi viime kaudella vain 10 ottelua, yhdeksän LeKissä Mestistä ja yhden Tapparan pudotuspeleissä. Tapparan lisäksi HIFK:n, JYPin, HPK:n ja Lukon sisältävällä Liiga-urallaan Norosella on yli 300 ottelua. Kuuden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden ja 71 NHL-ottelun lisäksi hän on urallaan pelannut Venäjällä, Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä.

AnaGonda