Urheilu

SaiPassa jatkavat McIntyre, Mäkinen ja Vainikainen

Lappeenrannan SaiPa on käyttänyt optionsa hyökkääjä David McIntyren kaudesta 2015-2016. SaiPassa jatkavat myös liigarinkiin murtautuneet puolustaja William Mäkinen ja hyökkääjä Ville Vainikainen.

mcintyre-makinen-vainikaine

SaiPassa jatkavat (vas.) David McIntyre, William Mäkinen ja Ville Vainikainen.

Hyökkääjä David McIntyre, 28, siirtyi päättyneeksi kaudeksi SaiPaan AHL-liigan Grand Rapids Griffinsistä ja esiintyi liigajäillä koko kauden erinomaisesti, kun runkosarjassa hän pelasi 48 ottelua 12+20 tehopisteillä ja pudotuspeleissä 7 ottelussa 1+6. Loukkaantuminen häiritsi McIntyren kautta, joka piti kanadalaisen sivussa tammikuun lopusta ihan helmikuun loppuun. Hänen jatkosopimus kattaa kauden 2015-16.

– Hän oli joukkueen kärkijätkiä. Ensimmäinen kausi Euroopassa ja positiivinen kuva jäi kaikin puolin. Valitettava loukkaantuminen häiritsi loppukautta. Pelillisesti ei ehkä päässyt ihan alkukauden tasolle sen jälkeen, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo SaiPan kotisivuilla.

Puolustaja William Mäkinen, 19, on kuulunut kaksi viimeistä kautta A-nuorten runkopelaajiin ja murtautui päättyneellä kaudella myös liigarinkiin. Mäkinen saalisti A-nuorissa 34 ottelussa tehopisteet 9+17. Liigassa hän pelasi 14 ottelua tehomerkinnällä 0+1. Mäkisen jatkosopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja lisäksi SaiPalla on optio kaudesta 2017-18.

– Mäkinen pelasi viime kaudella ensimmäiset liigapelinsä. Siinä mielessä yllätti, että pari vuotta sitten tuli A-nuoriin tryoutille ja 1,5 vuotta myöhemmin pelaa jo Liigassa. Hyvät eväät liigapelaajaksi, mutta vielä on paljon töitä edessä. Sopimuksen pituudestakin näkee, että haluamme antaa hänelle aikaa, Tuomenoksa taustoittaa SaiPan kotisivuilla.

Hyökkääjä Ville Vainikainen, 21, on pelannut SaiPan A-nuorissa kaksi kautta. Vainikainen kirjautti päättyneellä kaudella A-nuorissa 45 ottelussa 25+25. Hän pelasi Liigassa 6 ottelua ja ilman tehopisteitä. Vainikaisen sopimus kattaa kauden 2015-16. Lisäksi SaiPalla on optio kaudesta 2016-17.

AnaGonda