Urheilu

RoKille maalivahti ja tuttu hyökkääjä

RoKi ja Henri Fomin ovat tehneet kauden 2015-16 kattavan sopimuksen. Kesällä 24 vuotta täyttävä laitahyökkääjä on Rovaniemen Kiekon oma kasvatti ja tulee olemaan tärkeä palanen RoKin hyökkäyskalustossa tulevalla Mestiskaudella.
roki_mestis-thumb
Suomi-Sarjassa viime kaudella Henri Fomin teki runkosarjan 36 ottelussa tehot 14+36=50 ollen koko pistepörssin kuudes. Playoffeissa hän paukutteli neljään otteluun 1+6=7. ”Fobba” pelasi Mestistä jo RoKin edellisellä visiitillä kaudella 2009–10 vasta 18-vuotiaana. Tämän jälkeen kokemusta Mestiksestä miehelle on kertynyt Kajaanin Hokista kausilta 2011–13, jolloin 57 ottelussa syntyi tehot 7+4=11.

– RoKi oli ehdottomasti ykkösvaihtoehto, kun aloin miettiä tulevan kauden suunnitelmia Mestis-nousun myötä. Olen nauttinut pelaamisesta kotikaupungissa, ja uskon pystyväni kantamaan isoa vastuuta myös alkavalla kaudella, kommentoi Henri Fomin sopimuksen syntymisestä.

(Kuva: hcvalpellice.it)

Slovakialainen maalivahti Dusan Sidor pelaa ensi kauden RoKin paidassa. (Kuva: Hcvalpellice.it)

Maalivahtiosasto sai myös ensimmäisen kiinnityksen tulevalle kaudelle, kun RoKi ja 28-vuotias slovakialainen maalivahti Dusan Sidor solmivat sopimuksen kaudelle 2015-2016. Sopimus sisältää try out -jakson elokuun loppuun.

Viime kaudella Italiassa Valpellicen joukkueessa torjunut Sidor omaa taustaa myös Alaskan yliopistosta sekä Slovakian pääsarjasta, jossa hän oli kaudella 2013-2014 pudotuspelien paras maalivahti.

– Halusin Mestikseen, koska se on oikeasti minulle mahdollisuus uralla eteenpäin ja kovemmalle tasolle. Haluan kehittyä jatkuvasti ja olen tälläkin hetkellä Sveitsissä harjoittelemassa pääsarjajoukkueen mukana, kaksi kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa, toteaa Sidor.

– Etsimme maalille vähän kokeneempaa kaveria ja saimme Sidorista hyvät tiedot monesta paikasta. Uskomme, että hän pystyy kantamaan ykkösmaalivahdin vastuun tulevalla kaudella, RoKin manageri Jani Mikkola miettii.

Hyväntuulinen slovakki vakuuttaa, että elämä Rovaniemellä ei tule olemaan hänelle niin suuri muutos kuin ehkä monelle muulle.
– Olin kuitenkin monta vuotta Alaskassa, joten kylmät ja pimeät talvet eivät pelota, hän nauraa.

Kuva: Hcvalpellice.it

AnaGonda