Urheilu

RoKi jatkosopimukseen kahden hyökkääjän kanssa

RoKi on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset hyökkääjien Mikko Väänäsen ja Janne Pietilän kanssa.

Mikko Väänänen jatkaa RoKissa. (Kuva: Rokihockey.fi)

Mikko Väänänen jatkaa RoKissa. (Kuva: Rokihockey.fi)

25-vuotias Mikko Väänänen on pelannut RoKin riveissä viimeiset kolme kautta Suomi-Sarjassa. Ennen Rovaniemelle saapumista ”Väne” kävi läpi Oulun Kärppien juniorikoulun, josta parhaana saavutuksena Nuorten Liigan mestaruus kaudelta 2009-10. Suomi-Sarjasta Väänäsellä on kokemusta myös Raahe-Kiekon ja Haukiputaan Ahmojen riveistä, kaikki pelit mukaan lukien tehoja on syntynyt 156 ottelussa 38+89=127. Keskushyökkääjä on ollut vakiokalustoa Sinisten kärkiketjuissa ja ansaitsi sopimuksen myös korkeammalle sarjatasolle.

Hyökkääjä Janne Pietilä, 22, on Kemijärven Kiekon kasvatti, mutta pelannut RoKissa B-junioreista lähtien. Viime kaudella ”Pietu” kärsi hieman sairastelusta ja oli pitkän aikaa poissa tositoimista, mutta on vakuuttanut valmennusjohdon potentiaalistaan. Nuorella hyökkääjällä on mahdollisuudet kehittyä syömähampaaksi Mestikseen, kunhan kokemusta kertyy ja pysyy terveenä.

Joukkueen rakentaminen jatkuu elokuun aikana ja näytille on tulossa kolme puolustajaa, jotka antoivat hyvän vaikutelman kesäkuussa järjestetyssä try out –tapahtumassa. Lisänäyttöjä antamaan tulevat puolustajapelaajat ovat Nico Vuorijärvi, Joona Tolvanen sekä Marek Hudec.

Nico Vuorijärvi, 23, on pelannut Suomi-Sarjaa BeWe TuusKin riveissä. Helsingin Jokereiden kasvatti on hyväliikkeinen kiekollinen puolustaja. Joona Tolvanen, 23, on hyökkäävä puolustaja, joka pelasi viime kaudella Ruotsin 2-divisioonaa sekä Suomi-Sarjaa JHT:ssa. Tolvaselta löytyy kokemusta Mestiksestä 16 ottelun verran Peliittojen paidassa. Slovakialainen Marek Hudec, 21, on pelannut kaksi edellistä kautta Suomi-Sarjaa Raahe-Kiekon ja S-Kiekon riveissä. Isokokoinen ja peruspuolustajan ominaisuuksilla varustettu Hudec on urheilullisuutensa ja nuoren ikänsä puolesta erittäin kehityskelpoinen RoKin takalinjoille.

Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan tulevana torstaina 6.8 klo 18.30 Santasport Hockey Challengessa, kun vastaan luistelee Liigajoukkue HPK Hämeenlinnasta.

Kuva: Rokihockey.fi

AnaGonda