Pelinurkka

Rainbow Six Siegen pohjoismainen finaaliturnaus pelataan lauantaina Assemblyssä

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft on mukana tänään alkavassa Assembly-tietokonetapahtumassa pohjoismaisen Rainbow Six Siege -peliturnauksen muodossa.

Assembly Summer 2017 yhdessä DreamHack-tapahtuman kanssa järjestää elektronisen urheilun Pohjoismaiden mestaruuskilpailun lauantaina 5. elokuuta. Kesäkauden finaaliturnauksessa taistellaan mestaruustittelin lisäksi 50 000 kruunun eli noin 5 500 euron palkintopotista. Rainbox Six Siegen finaalissa ottavat toisistaan mittaa aiemmin GiFu-nimellä tunnettu suomalaistiimi ENCE eSports ja ruotsalainen LAST 20 SEC.

Nordic Championship on pohjoismaisen e-urheilun arvokkain turnaus. Se on parhaiden suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten e-urheilijoiden keskinäinen kamppailu. Tämän vuoden mestaruuskilpailussa pelataan Rainbow Six Siegen lisäksi Starcraft II:n ja Counter Strike: Global Offensiven voitosta. Koko turnauksen potti on yhteensä 700 000 kruunua.

Finaaliturnausta ja muita Assembly-aktiviteetteja pääsee seuraamaan tapahtumapaikalle Helsingin Messukeskukseen 20 euron viikonloppulipulla. Finaaliottelut lähetetään myös suoratoistolähetyksenä suomeksi ja englanniksi selostettuina. Suomenkielistä lähetystä voi seurata osoitteessa http://areena.yle.fi/1-4174710. Englanninkielinen lähetys löytyy puolestaan osoitteesta www.twitch.tv/nordicchampionship.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Jokkeri