Raimo Helminen siirtyy HC TPS:n päävalmentajaksi

Raimo Helminen, 55, on nimitetty HC TPS:n päävalmentajaksi kaudelle 2020-2021.
Liigajoukkue TPS ilmoitti tänään perjantaina, että Raimo Helminen on seuran päävalmentaja ensi kaudella. Hän solmi HC TPS:n kanssa sopimuksen kaudesta 2020-2021.

55-vuotias Helminen kuuluu suomalaisen jääkiekkoilun ikoneihin komean pelaajauransa myötä. Valmentajana Helmisen ura alkoi Tampereen Ilveksen Liiga-joukkueen apuvalmentajana kaudella 2009-2010. Tämän jälkeen Helminen on toiminut päävalmentajana Ilveksessä sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa pää- ja apuvalmentajan rooleissa.

Apuvalmentajana Helminen on vaikuttanut myös Barys Astanan ja Dinamo Riikan sekä Helsingin Jokerien KHL-joukkueissa. Lisäksi Helminen oli Kazakstanin maajoukkueen apuvalmentaja kevään 2014 MM-kilpailuissa.

– Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen. ”Raipe” on tehnyt myös nuorten pelaajien kanssa paljon töitä, mikä tuo TPS:n arkeenkin lisäarvoa. Oman vahvan ja mittavan pelaajauransa myötä uskomme hänellä olevan työkaluja myös meidän kokeneimmille pelaajille, TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kommentoi tiedotteessa.

– Kun TPS otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani päävalmentajan pestiin, niin mielenkiintoni heräsi heti. Ei noussut todellakaan karvat pystyyn, Helminen puolestaan sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *