Pelinurkka

Pieruhuumorin huippu: South Park julkaisi Nosulus Rift -hajukokemuksen

Ubisoft julkisti syksyllä ilmestyvästä South Park Fractured but Whole -videopelistä uuden esittelyvideon ja Nosulus Rift -hajukokemuksen.
Jos Youtube-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.
Tällä kertaa sukelletaan nenäreiät laajentuneina suoraan hajujen ja aromien syvään päähän, kun esittelyssä on Nosulus Rift -hajukokemus. South Parkin maailmassa pieru- ja kakkahuumori on ollut läsnä alusta alkaen. Pelissä South Parkin kaupungin uusi poika eli pelaajan ohjastama päähahmo on erikoistunut erilaisiin pieruihin, kakkatöräyksiin ja muihin ruskean sumutteen kiehtoviin hajupommeihin. Tästä pelintekijät saivatkin itselleen idean: kuinka tehdä pelistä vielä syvempi ja ennen kaikkea kirjaimellisesti aistikkaampi pelikokemus.

Syntyi Nosulus Rift, nenälle asetettava virtuaalihajustin eli eräänlainen vastine kovassa nosteessa oleville virtuaalilaseille. Nosulus Rift tuo South Parkin aistikkaan, täyteläisen ja monipuolisen hajumaailman aivan uudelle tasolle. Pelaajat voivat haistaa – sanan varsinaisessa merkityksessä – pelistä leijailevan suolistokaasun sykähdyttävän tuoksun omilla sieraimillaan. Pariminuuttinen esittelyvideo kertoo tarkemmin mistä oikein onkaan kyse ja antaa samalla vertauskuvallisen maistiaisen tulevasta pelistä.

South Parkin luojat, Trey Parker ja Matt Stone, julkaisevat yhdessä Ubisoftin kanssa South Park: The Fractured but Whole -roolipelin, joka on jatko-osa vuoden 2014 palkintoja voittaneelle South Park: The Stick of Truth -pelille. Pelaaja omaksuu jälleen New Kidin roolin ja liittyy South Parkin suosikkien, Stanin, Kylen, Kennyn ja Cartmanin, seuraan railakkaassa ja hervottomassa roolipeliseikkailussa. Pelaaja sukeltaa South Park: The Fractured but Whole -roolipelissä South Park with Coon and Friendsin rikolliseen alamaailmaan. Tämän rikosten vastaiseen taisteluun erikoistuneen ryhmän perusti Eric Cartman, jonka supersankaripersoona, The Coon, on puoliksi ihminen ja puoliksi pesukarhu. Pelaajan New Kid liittyy Mysterionin, Toolshedin, Human Kiten, Mosquiton, Mint Berry Crunchin ja monien muiden seuraan taistelussa pahuutta vastaan samalla, kun The Coon yrittää tehdä ryhmästään historian rakastetuimmat supersankarit.

South Park: The Fractured But Whole on laajentunut uusilla paikoilla ja pelihahmojen muokkaus on entistä vapaampaa. Lisäksi kokonaan uusittu taistelujärjestelmä tuo uusia mahdollisuuksia tilan ja ajan hallintaan. Uudistetut ryöstely- ja rakenteluominaisuudet antavat pelaajalle vapauden kehittää omia varusteita taistelun avuksi.
SPTFBW_screen_CivilWarCoon_thumb
South Park: The Fractured But Whole ilmestyy sekä Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 6. joulukuuta 2016. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Jokkeri