Ruokanurkka

Pierettääkö? 6 ruokaa pierettävät

Nämä ruuat ovat tuiki tervellisiä, mutta niissä on yksi huono puoli. Ne pierettävät.

fart-sandwichIhminen piereskelee päivän aikana keskimäärin 15 – 20 kertaa. Näitä ruokia syömällä saat kyseistä lukuarvoa nostettua merkittävästi.

1. Pavut ja herneet
Kesäisin tuoreet herneet ovat makoisia ja terveellisiä herkkuja. Tuoreet herneet, hernekeitto ja erilaiset papumuhennokset lisäävät suolistokaasujen muodostumista merkittävästi. Palkokasvit ovat terveellisiä ja hyvä proteiinin lähde, mutta niitä kannattaa syödä säästeliäästi seurassa.

2. Kaalit
Parsa- ja kukkakaali ovat myös superterveellisiä, mutta etenkin kevyesti höyrytettyinä tai tuoreina ne aiheuttavat suolistokaasuja. Muhennoksena tai keittona niiden suolistokaasuvaikutus jää pienemmäksi.

3. Sipulit
Sipuleilla on myös suolistokaasua lisäävä vaikutus. Etenkin valkosipuli on hajuhaittojensa vuoksi ongelmallinen ruokalaji, mutta kuitenkin terveellistä purtavaa. Nauti mieluiten yksin tai ulkoilmassa.

4. Viinirypäleet, persikat ja luumut (hedelmät)
Monissa hedelmissä on sorbitolia, joka sulaa huonosti ja aiheuttaa siten suolistokaasua.

5. Purukumi
Purukumia pureskellessa tulee huomaamattaan nieltyä paljon ilmaa, joka pakenee ajan myötä ylä- tai alakautta.

6. Sienet
Suppilovahverot ja herkkutatit sisältävät sienisokeria eli trehaloosia. Sieniaterian jälkeiset ilmavaivat voivat olla juuri trenaloosin ansiota. Ruuansulatuselimistö ei ole kovin tehokas pilkkomaan trehaloosia.

AnaGonda