Pelinurkka

Virtuaaliset pyöräilykisat tarjoavat uusia haasteita Ranskan ympäriajon lisäksi

PAN Vision Finlandin jakelemat ja NACONin julkaisemat pyöräilysimulaatiot tarjoavat Ranskan ympäriajojen ohella merkittäviä ajoetappeja myös Espanjassa.Sekä Tour de France 2023 -kilpapyöräilysimulaatiopeli että polkupyöräilyn strategisempaan puoleen tutustuttava Pro Pro Cycling Manager 2023 -kilpapyöräilysimulaatiopeli mahdollistavat Ranskan ympäriajojen virtuaalisen kokemisen videopelaamisen kautta. Molempien pelien keskipisteessä on pyöräilykisoista kuuluisin ja maineikkain eli vuoden 2023 Ranskan ympäriajot kahdella eri tavalla koettuna.

Jo 110. kerran ajettavat Ranskan ympäriajot ovat tällä hetkellä käynnissä ja päättyvät 23. heinäkuuta Pariisiin. Nyt onkin mitä oivallisin aika kokea kisojen jännitys itse ja haastaa kilpakumppanit sekä joukkuetoverit ottamaan mittaa kisakunnosta fillaroinnin kuninkuuskisojen muodossa.

Virallisen kisareitin ohella mukana on muun muassa Vuelta a España eli Espanjan ympäriajot sekä erilaisia pienetappeja ja klassikkokisaosuuksia. Kaikkiaan erilaisia kisavaihtoehtoja on peräti 260 erilaista, mikä tarjoaa valtavan määrän ajettavaa ja kisattavaa virtuaalipyöräilijöille ja joukkueenjohtajille. Tutuksi tulevat muun muassa kilpailut, kuten Liège-Bastogne-Liège, Flèche Wallonne, Paris-Nice, Critérium du Dauphiné, Paris-Tours ja Paris-Roubaix.

Tour de France -simulaation lisäksi kisajännitystä pääsee kokemaan Pro Cycling Manager 2023 -managerointipelissä, jossa pelaaja ottaa joukkueesta vastaavan urheilujohtajan roolin. Strateginen joukkueenhallinta ja oikeanlaiset kisaajavalinnat ovatkin kaikki kaikessa pitkäjänteisen kilpailutapahtuman aikana.

Molemmat pelit ovat saatavilla PC-tietokoneille, jonka lisäksi Tour de France 2023 on saatavilla myös PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille. Pelien ikäraja on PEGI 3.

MI03