Pelinurkka

Resident Evil Village -kauhupeli saapui virtuaalilaseille ilmaisena lisäosana

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Resident Evil Villagesta on julkaistu PlayStation VR2 -virtuaalilasien kanssa yhteensopiva pelimuoto.Ylistetty Resident Evil Village -kauhupeli heittäytyy entistäkin hirveämmäksi kokemukseksi saapuessaan uunituoreille PlayStation VR2 -virtuaalilaseille. Tämä ainutlaatuinen ja suorastaan iholle tuleva virtuaalikokemus on ilmainen pelipäivitys kaikille Resident Evil Village- ja Resident Evil Village Gold Edition -pelin omistajille. Lisäksi pelin demoversio on ladattavissa ilmaisena kokeiluversiona PlayStation Store -kauppapaikasta.

Pelin virtuaalitodellisuustila kattaa pelikampanjan kokonaisuudessaan ja nostattaa ylistetyn kauhukokemuksen uudelle karmivuuden tasolle. Pelitilan myötä pelaaja pääsee uppoutumaan Ethan Wintersin sydäntä kouraiseviin hetkiin entistäkin lähemmin ja taatusti sykettä nostattavalla tavalla.

Virtuaalilasien oma pelitila hyödyntää monipuolisesti uuden tekniikan tarjoamia ominaisuuksia. Tämän ansiosta peli näyttää äärimmäisen aidolta ja sen kauhistuttavat tunnelmat tulevat iholle aivan uudenlaisella tavalla, aivan kuin pelaaja itse olisi osana kauhujen ympäristöä. Vaikuttava Dimitrescun linna tuntuukin entistä isommalta ja vaikuttavammalta tapahtumapaikalta kaikkine yksityiskohtineen.

Lisäksi pelaaja pääsee nauttimaan uudenlaisesta ohjaustavasta PlayStation VR2 Sense -ohjaimilla. Ethanin käsien hallinta uudenlaisella tavalla tuo oman ulottuvuutensa pelimaailman kokemiseen. Pelaaja voi esimerkiksi nostaa omat kätensä suojakseen vihollisen käydessä kimppuun. Myös aseiden hallinta tuntuu entistä luonnollisemmalta VR-ohjainten avulla.

Pelissä on myös oma harjoitustilansa virtuaalilasien ja sen ohjainten hallintaan. Näin pelaaja voi rauhassa tutustua uudenlaiseen pelitilaan ampumaradalla ja uudenlaisessa opetustilassa.

Resident Evil Village on pelisarjan kahdeksas itsenäinen osa ja se hyödyntää edellisosasta tuttua RE Engine -pelimoottoria. Tämä tekee pelistä lähes inhottavan tuntuisen, sillä niin pelihahmot, tapahtumapaikat kuin mieltä ravisuttavat kauheat hirviötkin tuntuvat tulevan iholle melkein liiankin aidosti. Samalla Resident Evil Village hyödyntää uuden pelikonsolien sukupolven suorituskykyä ja graafista loistoa, mikä osaltaan korostaa hyytävän jännittävää tunnelmaa.

Resident Evil Village Gold Edition on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja se tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleilla. Pelin ikäraja on PEGI18.

Resident Evil 4

Resident Evil 4 -pelin uusversio julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 sekä PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Myös tähän peliin julkaistaan virtuaalitodellisuustila ilmaisena lisäosana. Lisätietoa pelin julkaisusta annetaan myöhemmin.

MI03