Pelinurkka

Rainbow Six Siege -verkkopelin uusi pelikausi tuo mukaan uutta verta

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tuo suosittuun Rainbow Six Siege -moninpeliin kiehtovan uudistuksen, joka muuttaa pelin luonnetta alokasoperaattoreilla.Rainbow Six Siege -verkkopelin yhdeksännen vuoden toinen kausi, Operation New Blood, esittelee Recruit-uudistuksen. Sen myötä joukkoon liittyy kaksi keltanokkaa: Striker-mokkeri hyökkääjille ja vihreä puolustusoperaattori Sentry. Vaikka näillä entisillä alokkailla ei ole omia yksilöllisiä laitteitaan käytössä, niiden erikoisuutena on kyky kahden toissijaisen laitteen käyttöön. Tämä avaakin kiehtovia yhdistelmämahdollisuuksia eri laiteyhdistelmien muodossa.

Lisäysten ohella pelipäivitys tuo pelitasapainoa kohentavia muutoksia kahdelle hallitsevalle puolustajaoperaattorille, joita ovat Fenrir ja Solis. Samalla armeijakäyttöinen piikkilanka on entistä terävämpi ja vahingoittaa nyt operaattoreita näiden liikkuessa langan läpi. Mukana on myös joukko pienempiä lisäyksiä, kuten muutoksia karttoihin ja pelimekaniikkoihin sekä hienosäätöä pelattavuuteen.

Recruit-sotilaan korvaavat Striker ja Sentry ovat selkeä parannus aiempaan nähden. Kumpikin operaattoreista on valittavissa Ranked-tason otteluihin ja kumpaakin voi räätälöidä erilaisilla kosmeettisilla osilla. Osa kosmeettisista päivityksistä on saatavilla vain Operation New Blood -pelikauden Battle Pass -edistymismittarin myötä.

Koska uusilla operaattoreilla ei ole omia erikoislaitteitaan, he voivat valita varustuksensa toissijaisista välineistä. Hyökkääjä-Striker voi valita esimerkiksi EMP-kranaatit ja claymore-miinat, siinä missä muut hyökkääjät voisivat valita näistä vain toisen oman laitteensa lisäksi. Vastaavasti Sentry saa valita kaksi erikoisvälinettä puolustavien operaattoreiden listalta. Kummankin operaattorin kohdalla on siis mahdollisuus luoda ennennäkemättömiä yhdistelmiä lisävarusteista, mikä luokin uudenlaisia taktiikkamahdollisuuksia pelin taisteluihin.

Myös aseistuksessa on valinnanvaraa. Strikerin pääaseena on joko M4-rynnäkkökivääri tai M249-kevytkonekivääri ja käsiaseena joko 5.7 USG -pistooli tai ITA 12S -haulikko. Puolustajalla vaihtoehdot ovat ensisijaisena aseena joko Commando 9 -rynnäkkökivääri tai M870-taisteluhaulikko ja käsiaseena C75 Auto -pistooli tai Super Shorty -haulikko. Kun mukaan lasketaan eri apuvälineiden yhdistelmät eri aseiden kanssa, on kokonaisyhdistelmiä todella kattava määrä.

Operaattoriuudistusten lisäksi Stadium Alpha- ja Stadium Bravo -kentät ovat käyneet läpi remontoinnin. Esimerkiksi luodinkestävien lasipintojen määrää on vähennetty ja samalla kenttien puolustettavuutta on jonkin verran parannettu. Näillä muutoksilla on pyritty parantamaan kenttien ottelutasapainoa.

Versus AI -kenttävalikoima on samalla laajentunut Coastline- ja Nighthaven Labs -kartoilla. Tekoälyvastustajien kattaus on kasvanut kahdella Vigilin ja Thunderbirdin myötä. Pelaajalla on myös mahdollisuus kokea tämä pelitila neljällä uudella operaattorilla, joita ovat Ace, Blackbeard, Hibana ja Deimos.

Rainbow Six Siege -verkkopelin esittelyvideo:

Uudistuneen Fenrir-operaattorin esittelyvideo:

Vinkkejä uuteen pelikauteen saa opasvideolla:

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

MI03